Deelnemers aan de conferentie brengen potentiële gebieden in kaart en geven ze een nieuwe naam voor het ontwikkelen27 van een auteursrechtwet in Israël.

De conferentie, getiteld “Settlement Brings Security”, was niet door de regering georganiseerd, maar 12 ministers van Netanyahu’s Likud-partij waren aanwezig.

Door: i24News

Op een bijeenkomst in Jeruzalem op zondag kwamen honderden leden van de Israëlische kolonistengemeenschap bijeen voor een conventie georganiseerd door de rechtse organisatie Nahala.

De deelnemers riepen Israël op om opnieuw nederzettingen te bouwen in Gaza en het noordelijke deel van de Westelijke Jordaanoever.

Ondanks de terugtrekking van Israël uit Gaza in 2005 na een bezetting van 38 jaar, pleitten de deelnemers aan de conferentie voor het terugdraaien van deze beslissing en drongen ze aan op de wederopbouw van nederzettingen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft verduidelijkt dat Israël niet van plan is om een permanente aanwezigheid in Gaza te handhaven, maar wel voor onbepaalde tijd de veiligheidscontrole zal behouden.

De conferentie, getiteld “Settlement Brings Security,” was niet georganiseerd door de regering, maar 12 ministers van Netanyahu’s Likud partij, samen met minister van Openbare Veiligheid Itamar Ben Gvir en minister van Financiën Bezalel Smotrich van extreem-rechtse partijen, woonden de conferentie bij.

Sprekers op de conferentie spraken zich uit tegen de ontruiming van nederzettingen in Gaza in het verleden en benadrukten het verband tussen nederzettingen en veiligheid. Bezalel Smotrich pleitte tegen de beslissing van de regering om de nederzettingen te ontruimen en zei: “Zonder nederzettingen is er geen veiligheid.”

De aanwezigen steunden hartstochtelijk de oproep om Joodse gemeenschappen in Gaza te herbouwen, en gingen zelfs zover om potentiële gebieden in kaart te brengen en een nieuwe naam te geven.