09 augustus 2020

2020-08-09: God gebruikt Evangelicals om Israël te helpen haar land terug te krijgen - God is Using Evangelicals to Help Israel Get Her Lands Back

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Christenen zijn de dominante speler geworden in de politieke manoeuvres die nodig zijn om het land Israël terug te krijgen.

door David Lazarus - Israeltoday

Toen premier Benjamin Netanyahu besloot de Jordaanvallei te annexeren, deed hij geen moeite om zijn eigen Israëlische kiezers te overtuigen. Netanyahu's regering deed ook niet veel moeite om de annexatie aan het Israëlische publiek uit te leggen of te promoten, wetende dat er grote protesten en demonstraties zouden komen. De Israëli's zijn vrijwel in het ongewisse gelaten over de details van het plan om dit belangrijke stuk van het Joodse land langs de Jordaan eenzijdig te annexeren.

Netanyahu heeft ook niet de moeite genomen om de Amerikaanse Joodse gemeenschap het hof te maken ter ondersteuning van de annexatie, wetende dat hij geconfronteerd zou worden met sterke oppositie onder de democratisch-Joodse kiezers in de meerderheid.

In plaats daarvan wendde de premier van de Joodse staat zich tot de evangelische christenen voor steun. Denk daar maar eens over na. Christenen zijn de dominante speler geworden in de politieke manoeuvres die nodig zijn om het land van Israël, dat bij het joodse volk hoort, terug te krijgen.

Kijk naar Netanyahu's recente toespraak tot een Evangelisch-Christelijke Coalitie ter gelegenheid de San Remo Conferentie, die 100 jaar geleden gehouden werd en die de weg vrijmaakte voor een zionistische staat.

Netanyahu gaat ervan uit dat de evangelische roots van de Amerikaanse president Donald Trump de annexatie zonder twijfel zal steunen, niet alleen van de Jordaanvallei, maar ook van eventuele toekomstige plannen om het Bijbelse vaderland te herstellen.

De Israëli's zijn grotendeels tot zwijgen gebracht omdat Netanyahu's afhankelijkheid van christelijke steun voor het annexatieplan hen buiten het gesprek heeft gelaten. De Israëli's maken zich zorgen dat eenzijdige annexatie zal leiden tot meer terroristische aanslagen en verlies van mensenlevens. Als dat gebeurt, schreef een Israëlische journalist, zullen het onze "soldaten zijn die de prijs betalen, evenals de burgers van Israël, niet de evangelischen".

Israël, een christelijke zionistische staat?

Om dezelfde reden weet ook Netanyahu dat de annexatie veel Amerikaanse Joden zal verontrusten die bang zijn voor internationale vergelding. Helaas waarderen de meeste Amerikaanse Joden de strategische, economische en spirituele betekenis van de weelderige Jordaanvallei niet. Ook hier vermijdt premier Netanyahu het Amerikaanse Joodse publiek er in te betrekken en gaat hij rechtstreeks naar zijn evangelische christelijke aanhangers in de wetenschap dat zij de stap niet in twijfel zullen trekken.

“Ik kan me alleen maar voorstellen dat onze Amerikaanse broeders en zusters zich afvragen hoe het komt dat christenen nu zoveel macht hebben over de toekomst van Israël. "Is het Zionisme niet de nationale bevrijdingsbeweging van het Joodse volk?” Het zijn immers de Joden, en niet de Evangelischen, die de directe belanghebbenden zijn in de zionistische onderneming," merkte een schrijver op.

Waarom San Remo?

Het was niet zonder betekenis dat Netanyahu de San Remo-conferentie gebruikte om de annexatieplannen te promoten bij de christelijke aanhangers van Israël. Het was in april 1920 dat wereldleiders, waaronder Haim Weizmann, na de Eerste Wereldoorlog bijeenkwamen om een nieuwe internationale orde te creëren die uiteindelijk zou leiden tot de oprichting van een nationaal huis voor het Joodse volk.

De volgende korte documentaire is een geweldige inleiding op de San Remo conferentie. U kunt uit eerste hand dit getuigenis van een van de Britse diplomaten zien, die in de onderhandelingsruimtes aanwezig was.  Emir Faisal en Lawrence van Arabië ondersteunden beide de vestiging van een Joods thuisland in Israël.  Ook is te zien hoe het document dat bekend staat als het Faisal-Weizmann-akkoord tot stand kwam:

Kijk om 2:30 uur hoe het Joodse Legioen aan de zijde van de Arabieren en de Britten vocht om de oostelijke oever van de Jordaan te veroveren op de Ottomanen in 1918.

Om 4:30 uur ziet Anwar Nusseibeh hoe de Arabieren in Palestina zichzelf zagen als pan-Arabisten die deel uitmaakten van Syrië. Ze hadden geen idee van een onafhankelijk "Palestijns volk" en geen aparte identiteit buiten het panarabisme.

Om 9:20 uur is te zien hoe Nobelprijswinnaar Philip Noel Baker uitlegt hoe Faisal en T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) hem overtuigde om het zionisme te steunen.

 


 

 ********************************
ENGLISH:

Christians have become the dominant player in the political maneuvering necessary to take back the lands of Israel

by David Lazarus - IsraelToday

When Prime Minister Benjamin Netanyahu decided to annex the Jordan River Valley, he didn’t bother trying to convince his own Israeli voters. Neither did Netanyahu’s government put much effort into explaining or promoting the annexation to the Israeli public, knowing there would be large protests and demonstrations. Israelis have been left virtually in the dark as to the details of the plan to unilaterally annex this significant stretch of the Jewish nation’s homeland along the Jordan River.

Nor did Netanyahu bother to court the American Jewish community in support of the annexation, knowing that he would be confronted with strong opposition among the majority Democratic Jewish voters.

Instead, the prime minister of the Jewish State turned to Evangelical Christians for support. Think about that for a moment. Christians have become the dominant player in the political maneuvering necessary to take back the lands of Israel that belong to the Jewish people.

Watch Netanyahu’s recent address to an Evangelical Christian Coalition on the occasion of 100 years since the San Remo Conference, which opened the way for a Zionist state.

Netanyahu is banking on the fact that US President Donald Trump’s Evangelical base will support the annexation without question, not only of the Jordan Valley, but any future plans to restore the biblical homelands.

Israelis have been largely silenced as Netanyahu’s dependence on Christian support for the annexation plan has left them out of the conversation. Israelis are expressing concerns that unilateral annexation will lead to more terrorist attacks and loss of life. If that happens, wrote an Israeli journalist, it will be our “soldiers who pay the price, as well as the citizens of Israel – not Evangelicals.”

 Israel, a Christian Zionist State?

By the same token, Netanyahu knows that annexation will anger many American Jews who fear international retribution. Sadly, most American Jews do not appreciate the strategic, economic, and spiritual significance of the lush Jordan River Valley. Here, too, Prime Minister Netanyahu avoided addressing the US Jewish public and went straight to his Evangelical Christian supporters knowing they would not question the move.

I can only imagine our American brothers and sisters wondering how it is that Christians are now wielding so much power over the future of Israel. “Is not Zionism the national liberation movement of the Jewish people? After all, it is the Jews, and not the Evangelicals, who are the direct stakeholders in the Zionist enterprise,” commented one writer.

Why San Remo?

It was not without significant intent that Netanyahu used the San Remo Conference to promote the annexation plans to Israel’s Christian supporters. It was in April 1920 that world leaders, including Haim Weizmann, convened after WWI to create a new international order that eventually lead to the establishment of a national home for the Jewish people.

The following short documentary is a great introduction to the San Remo Conference. You can watch first-hand testimony by one of the British diplomats who was actually in the negotiation rooms about how the Emir Faisal and Lawrence of Arabia both supported the establishment of a Jewish homeland in Israel, and how the document known as the Faisal-Weizmann Agreement came about:

At 2:30 watch how the Jewish Legion fought alongside the Arabs and British to capture the east bank of the Jordan river from the Ottomans in 1918.

At 4:30 watch Anwar Nusseibeh explain how Arabs in Palestine saw themselves as pan-Arabists who were part of Syria. They did not have any notion of an independent “Palestinian people” and no separate identity beyond pan-Arabism.

At 9:20 watch Noble Peace Prize winner Philip Noel Baker explain how Faisal and T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) convinced him to support Zionism.