25 november 2020

2020-11-25: Deel 3 - Trump en de Joden - Trump and the jews

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Trump en de joden: een fascinerende kijk op het amerikaanse jodendom en de relatie tussen de vs en israël onder trump

Door: ISRAEL365News - ELIANA RUDEE 

Sinds de verrassende overwinning van de Amerikaanse president Donald J. Trump bij de verkiezingen van 2016, lijkt het alsof niemand in het politieke spectrum neutraal is gebleven. De tegenstanders van Trump hebben hem racistisch, seksistisch, antisemitisch en een blanke supremaat genoemd. Zijn aanhangers, de zogenaamde 'deplorables' (zo genoemd door Hillary Clinton tijdens de verkiezingen van 2016) verdedigen hem snel, geven zijn critici even negatieve namen en beweren dat de niet-traditionele manieren van Trump de Amerikaanse regering weer op het goede spoor hebben gezet, op de juiste plek in de geschiedenis.

Of het nu links, rechts of in het midden van het spreekwoordelijke politieke spectrum is, bijna iedereen is het erover eens dat het Trump-tijdperk een belangrijke verandering heeft veroorzaakt in de Amerikaanse en zelfs de wereldwijde politieke arena.  

Als zodanig, en zoals auteur David Rubin opmerkt in zijn nieuwe boek, Trump en de Joden , wanneer er iets gedenkwaardigs in de wereld gebeurt, vraagt het Joodse volk: "Is het goed voor de Joden?" In zijn boek probeert Rubin deze vraag te beantwoorden in de context van het Presidentschap van Trump, waarbij hij de complexiteit van de president en zijn relatie met het Joodse volk en Israël onderzoekt.

Hij stelt dat hoewel het Amerikaanse Jodendom historisch gezien een trend in de richting van de democratische partij laat zien, ze tegelijkertijd enkele van 'Trumps hardste en luidruchtigste tegenstanders' vertegenwoordigen. Dit roept de voor de hand liggende vraag op: 'Hoe kan een president die zo goed is geweest voor het Joodse volk geen steun krijgen (van de liberale Amerikaans-Joodse gemeenschap]? "

Rubin vertelt over zijn boek in de Lou Dobbs-show op Fox (Screenshot)

In het boek Trump en de Joden wordt uitgelegd dat hoewel de meerderheid van de Joodse Amerikanen op Hillary Clinton stemde, er een "sterk en groeiend deel van de Joodse gemeenschap is dat niet zo duidelijk anti-Trump is", vertelde Rubin aan Breaking Israel News . De meerderheid van deze Joden zijn orthodoxe Joden en zij die "zeer sterk verbonden zijn met Israël en hun Judaïsme".

Om dit perspectief uit te leggen, geeft Rubin, als deskundige met betrekking tot de relatie tussen de VS en Israël, voorbeelden, foto's en illustraties die verweven zijn met een historische achtergrond van de relatie tussen het Joodse volk en Amerika. Het begin van het boek concentreert zich op de oprichters en voormalige presidenten van Amerika, waaronder "bijbelse visionairs" zoals Benjamin Franklin, van wie Rubin zegt dat "hij veel van zijn wijsheid ontleende aan de Torah van Israël".

Hij vertelt hoe de relatie veranderde van een sterke naar een moeilijke, beïnvloed door "anti-Israël sentimenten" van president Carter, wiens onvoorzichtige "vredesplannen" werden herhaald door de opeenvolgende regeringen van George HW Bush, Bill Clinton en George W. Bush.

Er is een heel hoofdstuk gewijd aan de Obama-jaren, die volgens Rubin het "proces van mislukte vredesplannen" hebben versneld en hebben geresulteerd in een verschuiving in Amerikaanse allianties in het Midden-Oosten en de rest van de wereld. "Gedurende die acht jaar werd de alliantie tussen Israël en de Verenigde Staten op de proef gesteld en bedreigd als nooit tevoren", schrijft Rubin.

Het boek beschrijft vervolgens het discours over Israël bij de verkiezingen van 2016, waarbij de focus nu op het leven van Trump wordt gericht voordat hij presidentskandidaat werd. Rubin verdoezelt de karakterfouten en fouten van Trump niet, maar concludeert: "Donald Trump is niet het monster dat sommige netwerken je willen doen geloven, zelfs als zijn stijl vaak verfijnder en zijn uitspraken welsprekender zouden kunnen zijn."

In de volgende hoofdstukken concentreert Rubin zich op de 'Amerikaanse Joden' en 'Nieuwe Joden' en vertelt hij ons wie ze waren en zijn en legt hij uit hoe hun ervaringen als immigrant waren om zich in het Amerikaanse leven en de Amerikaanse cultuur te storten. Dit leidde tot hun nieuwe identiteit en politieke tendensen.

Hij legt uit hoe de 'nieuwe joden' het economische beleid van Trump positief hebben beïnvloed, door 'vertrouwensrelaties die Trump door de jaren heen heeft onderhouden als een spraakmakende zakenman in New York, evenals banden met enkele Joodse families'.

Rubin beschrijft de toenemende politieke polarisatie van de politieke arena van de Verenigde Staten, met een anti-Israëlisch discours en antisemitisme dat nu van extreem-links komt. Hij heeft het vervolgens over het Israëlisch-Palestijnse conflict en bespreekt de belangrijkste spelers, waaronder Arabische leiders en hun historische alliantie met Adolf Hitler.


Rubin concentreert zich vervolgens opnieuw op de realiteit van het conflict en brengt ook persoonlijke anekdotes naar voren. Hij schrijft: “Mijn driejarige zoon en ik waren eind 2001 het slachtoffer van zo'n Fatah (door de Palestijnse Autoriteit gesponsorde) terreuraanslag, toen we werden neergeschoten en gewond raakten terwijl we vanuit Jeruzalem naar huis reden. Ik werd in het been geschoten en mijn zoon werd in het hoofd geschoten door terroristen, gewapend met AK-47 geweren. De kogel die in het hoofd van mijn zoon en door zijn nek ging, miste zijn hersenstam met slechts een millimeter, en hij overleefde het. "

Rubin merkt op dat een van de 'belangrijke prestaties' van president Trump de Taylor Force Act is, die op 23 maart 2018 als wet werd ondertekend en bedoeld is om de Amerikaanse economische hulp aan de Palestijnse Autoriteit stop te zetten totdat de PA stopt met het betalen van de salarissen aan gevangengenomen terroristen en aan de families van overleden terroristen.

"De terroristen die probeerden mijn zoon en mij te vermoorden ontvangen nog steeds salarissen van de PA, omdat de PA het als een grootse daad ziet om Joden te verwonden en te doden ", vertelde Rubin aan Breaking Israel News .

De auteur citeert vervolgens de andere belangrijke beleidsbeslissingen van Trump met betrekking tot Israël, waaronder zijn nietigverklaring van de Iraanse nucleaire deal, en de verhuizing van de Israëlische ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.  

Met dit boek hoopt Rubin informatie te bieden aan Joodse en Christelijke "aanhangers van Israël die willen weten hoe ze kunnen [vechten voor] de Israëlisch-Amerikaanse relatie." Hij vervolgde: “Israël en de VS hebben de kans om samen te werken als twee bastions van vrijheid aan twee kanten van de wereld. Samen kunnen deze landen de wereld herstellen naar Gods beeld. " 

Bij het lezen van Rubins recensies op Amazon, lijkt het erop dat hij deze kennis inderdaad overgebracht heeft aan zowel Joden als Christenen. Een recensent noemde het boek een 'must read', waarbij hij beweerde: 'De auteur heeft de historische achtergrond gepresenteerd die overgaat in de gebeurtenissen van vandaag de dag op een manier die voor mij duidelijkheid heeft gebracht. […] Het zet me ook aan het nadenken over de meningen die ik had over president Trump. Ik voel me zoveel meer verlicht na het lezen van dit gemakkelijk te begrijpen informatieve boek. "

Een andere recensent, Christopher Ruddy, CEO van Newsmax Media, verklaarde: “David Rubins Trump en de Joden is een krachtig en waarheidsgetrouw verslag van de transformatie van de Amerikaanse relatie met Israël door president Trump, waardoor een nieuwe kans op vrede wordt gecreëerd. Een goed boek! "

Rubin legde uit hoe zijn boek de weg naar vrede kan effenen en verduidelijkte dat echte vrede 'gebaseerd moet zijn op waarheid en historisch precedent', deugden waaraan Rubin gelooft dat Trump toegewijd is, in vergelijking met voormalige Amerikaanse presidenten die ten onrechte de formule 'land voor vrede’ hebben versterkt ”.

"De Oslo-akkoorden 27 jaar geleden waren een van de grootste fouten in de wereldgeschiedenis, aangezien het leidde tot intense golven van moslimterrorisme die de wereld nog nooit eerder had meegemaakt", zei Rubin. “Israël is zo groot als New Jersey en om historische plaatsen in het Bijbelse hartland over te dragen aan de Palestijnse Autoriteit, waartoe verschillende terroristische organisaties behoren, is krankzinnig en zou geen vrede brengen. Trump begrijpt dat het een groot probleem is om over vrede te praten in termen van land voor vrede. "

Rubin eindigt zijn boek met "Elf suggesties voor Trump (van de joden)". Of de Amerikaanse president het boek zal lezen en gehoor zal geven aan Rubins advies is onbekend, maar Rubin concludeert dat "één ding zeker is - Donald J. Trump zal de krantenkoppen blijven halen en de Joden zullen erbij betrokken blijven."

 


*****************************
ENGLISH:

Trump and the jews: a fascinating look into american jewry and the us-israel relationship under trump

By: ISRAEL365News - ELIANA RUDEE

Ever since U.S. President Donald J. Trump’s surprise victory in the 2016 election, it seems as if nobody on the political spectrum has stayed neutral. Trump’s detractors have called him racist, sexist, anti-Semitic and a white supremacist. His supporters, the so-called “deplorables” (nicknamed by Hillary Clinton during the 2016 elections) are quick to come to his defense, calling his critics equally negative names and arguing that Trump’s non-traditional ways have positioned the U.S. administration back onto the right side of history.

Whether left, right or center on the proverbial political aisle, nearly everyone agrees that the Trump era has caused a significant change in the U.S., and even global, political arena.  

As such, and as author David Rubin notes in his new book, Trump and the Jews, whenever something momentous happens in the world, the Jewish people ask: “Is it good for the Jews?” In his book, Rubin seeks to answer this question in the context of a Trump Presidency, exploring the complexities of the President and his relationship with the Jewish people and Israel.

He poses that while American Jewry has historically trended toward the Democratic party, at the same time, they represent some of “Trump’s harshest and most vociferous opponents” This raises the obvious question, “How can a president who has been so good for the Jewish people fail to receive [the liberal American Jewish community’s] support?”

Rubin speaks about his book on the Lou Dobbs show on Fox (Screenshot)

Trump and the Jews explains that while the majority of Jewish Americans voted for Hillary Clinton, there is a “strong and growing part of the Jewish community that isn’t so clearly anti-Trump,” Rubin told Breaking Israel News. The majority of these Jews are Orthodox Jews and those “very strongly connected to Israel and their Judaism.”

To inform and explain this perspective and as a US-Israel relationship expert, Rubin provides examples, photographs and illustrations woven into a historical backdrop about the relationship between the Jewish people and America. The beginning of the book focuses on America’s founders and former Presidents, including “Biblically-based visionaries” like Benjamin Franklin, who Rubin says “derived much of his wisdom from the Torah of Israel.”

He shares how the relationship went from a strong one to a difficult one, influenced by “anti-Israel sentiments” of President Carter, whose imprudent “peace plans” were echoed by the succeeding administrations of George H.W. Bush, Bill Clinton and George W. Bush.

There is an entire chapter dedicated to the Obama years, which Rubin argues sped up the “process of failed peace plans” and resulted in a shift in American alliances in the Middle East and around the world. “During those eight years, the Israel-United States alliance was tested and threatened like never before,” writes Rubin.

The book then goes on to describe discourse about Israel in the 2016 elections, now turning its focus to Trump’s life prior to becoming a Presidential candidate and his campaign. Rubin does not gloss over Trump’s character flaws and mistakes, however concluding, “Donald Trump is not the monster that some networks would have you believe, even if his style could often be more refined and his statements more eloquent.”

In the next chapters, Rubin focuses on the ‘American Jews’ and ‘New Jews,’ telling us who they were and are and explaining how their immigrant experiences of throwing themselves into American life and culture led to their new identities and political tendencies.

He explains how the “New Jews” have positively influenced Trump’s economic policies, through “relationships of trust that Trump maintained through the years as a high-profile businessman in New York, as well as some Jewish family connections.”

Rubin describes the increasing political polarization of the United States political arena, with anti-Israel discourse and anti-Semitism now coming from the extreme left. He then turns to the Israeli-Palestinian conflict, discussing key players including Arab leaders and their historical alliance with Adolf Hitler.


Rubin then refocuses on the realities of the conflict, also bringing in personal anecdotes. He writes, “My three-year-old son and I were victims of one such Fatah (Palestinian Authority sponsored) terror attack at the end of 2001, when we were shot and wounded while driving home from Jerusalem. I was shot in the leg and my son was shot in the head by terrorists armed with AK-47 assault rifles. The bullet that crashed into my son’s head and through his neck missed his brain stem by just one millimeter, and he survived.”

Rubin notes that among one of President Trump’s “important achievements” is the Taylor Force Act, signed into law on March 23, 2018 and aimed at stopping American economic aid to the Palestinian Authority until the PA stops paying the salaries of imprisoned terrorists and the families of deceased terrorists.

“The terrorists who tried to kill my son and I are still receiving salaries from PA because what the PA sees as a great deed of wounding and killing Jews,” Rubin told Breaking Israel News.

The author then cites Trump’s other key policy decisions regarding Israel, including his nullification of the Iranian nuclear deal, and Israel’s embassy move from Tel Aviv to Jerusalem.  

Through this book, Rubin hopes to offer knowledge to Jewish and Christian “supporters of Israel who want to know how to [fight for] the Israel-American relationship.” He continued, “Israel and the U.S. have an opportunity to work together as two bastions of freedom on two sides of the world. Together, these countries can repair the world in God’s image.”

When reading Rubin’s reviews on Amazon, it seems that he is indeed instilling this knowledge amongst Jews and Christians alike. One reviewer called the book a “must read,” maintaining, “The author has presented the historical backdrop which merges into today’s events in a way that brought clarity to me. […] It also has me rethinking the opinions I’d been holding on to about President Trump. I feel so much more enlightened after reading this easy to understand informative book.”

Another reviewer, Christopher Ruddy, CEO of Newsmax Media, declared, “David Rubin’s Trump and the Jews is a powerful and true account of President Trump’s transformation of America’s relationship with Israel, creating a new opportunity for peace. A great read!”

Explaining how his book may pave the way for peace, Rubin clarified that genuine peace must be “based on truth and historical precedent,” virtues to which Rubin believes Trump is dedicated, as compared to former U.S. Presidents who erroneously bolstered the “land for peace” formula.

“The Oslo Accords 27 years ago was one of the greatest mistakes in world history, as it led to intense waves of Muslim terrorism that the world had never before experienced,” said Rubin. “Israel is the size of New Jersey and to hand over historical places in the biblical heartland to the Palestinian Authority, which includes several terrorist organizations, is insane and would not bring peace. Trump understands that it’s a big problem to talk about peace in terms of land for peace.”

Rubin ends his book with “Eleven Suggestions For Trump (From the Jews)”. Whether the American President will read the book and heed Rubin’s advice is unknown, however, Rubin concludes that “one thing is for sure – Donald J. Trump will continue to make headlines and the Jews will continue to be involved.”