27 april 2020

2020-04-27-18.00: Voor het eerst wordt in Israëlische ziekenhuizen systeem gebruikt om COVID-19 te vernietigen - For the first time in Israeli hospitals, a system is used to destroy COVID-19


Nederlands Einglish

NEDERLANDS:

Voor het eerst wordt een systeem in Israëlische ziekenhuiskamers gebruikt om COVID-19 bacillen te vernietigen. Het systeem is gebaseerd op ultraviolet licht dat een specifieke golflengte afgeeft die dodelijk is gebleken voor het coronavirus, niet kwaadaardig is en veilig voor gebruik in de nabijheid van patiënten.

Mayanei Hayeshua Medical Center installeerde een nieuw systeem om het COVID-19-virus te vernietigen in ziekenhuisafdelingen waar met het virus geïnfecteerde patiënten worden behandeld. Dit omvat de intensive care-afdeling en de polikliniek van het ziekenhuis.

Het systeem is gebouwd op ultraviolet licht dat een specifieke golflengte afgeeft waarvan is vastgesteld dat het dodelijk is voor het coronavirus, niet kwaadaardig en veilig voor gebruik in de directe nabijheid van patiënten, inclusief patiënten met longproblemen.

Dit systeem is het resultaat van onderzoek en ontwikkeling door de Israëlische zakenman Eldad Peri, de CEO van Peri Real Estate en van de Eldad Peri Group, samen met een medisch team onder leiding van Dr. Boris Orkin.

Een team van natuurkundigen assisteerde en schreef ook het algoritme dat het systeem wetenschappelijk afstemt op de ruimte die bedoeld is voor zuivering door de golflengte en output te berekenen die nodig zijn om het gebied op een veilige en uitgebreide manier te zuiveren.

Volgens de uitvinders vernietigt het systeem het coronavirus in een kamer in maximaal een half uur en zonder de patiënten te schaden. UV-lampen worden al jaren gebruikt om operatiekamers in Israël en de rest van de wereld te zuiveren en te desinfecteren.

In 2009 gaven de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten een waarschuwing dat sommige van de lampen die werden gebruikt ozonmoleculen creëerden die extreem gevaarlijk kunnen zijn, vooral voor longpatiënten,” zei Orkin. “Daarom werden ze niet gebruikt in de strijd tegen de Coronavirus, uit angst de patiënt te schaden.

Orkin zei dat uit het onderzoek van de groep bleek dat

[..] er ultraviolette lichten zijn, met een specifieke golflengte die geen ozon creëren, maar efficiënt zijn in het zuiveren van gebouwen en kamers en daarom uitermate geschikt zijn om het virus te behandelen. Bovendien, deze zelfde specifieke lichten geen schadelijke straling voor de huid en ogen veroorzaken. Met behulp van het fysieke algoritme is het mogelijk om het lichtsysteem en de producten met de golflengte en verschillende uitgangen te installeren om te voldoen aan elke kamer of gebouw van elk formaat. Dit type systeem kan het Corona-virus vernietigen in een tijdsbestek van maximaal 30 minuten zonder individuen te schaden.

Prof. Moti Ravid, hoofd van Mayanei Hayashua Medical Center, zei dat het systeem specifieke lampen gebruikt die licht uitstralen op een frequentie die geen ozon in de lucht veroorzaakt en daardoor veilig zijn voor gebruik in longkamers.

Eldad Peri heeft een rol gespeeld door verschillende individuele fabrikanten te identificeren die deze zeldzame gespecificeerde golflengte-lampen produceren en heeft een team van fysici en medische professionals gerekruteerd om het ‘Ultra Violet Israel’ -systeem te ontwikkelen en te installeren.

Het systeem moest op maat worden gemaakt voor het ziekenhuis en afgestemd op het fysieke algoritme dat overeenkomt met het type structuur, golflengte, output en optimale positie dat nodig is om maximale efficiëntie te garanderen.

Bronnen: Brabosh
♦ naar een artikelIn first, system to destroy COVID-19 used in Israeli hospital rooms” van 24 april 2020 op de site van The Jerusalem Pot


***************************

ENGLISH:

For the first time, a system in Israeli hospital rooms is being used to destroy COVID-19 bacilli. The system is based on ultraviolet light that emits a specific wavelength that has been shown to be lethal to the coronavirus, not malignant and safe for use in the vicinity of patients.

Mayanei Hayeshua Medical Center installed a new system to destroy the COVID-19 virus in hospital wards where patients infected with the virus are treated. This includes the intensive care unit and the hospital's outpatient clinic.

The system is built on ultraviolet light that emits a specific wavelength that has been found to be lethal to the coronavirus, not malignant and safe for use in close proximity to patients, including patients with lung problems.

This system is the result of research and development by Israeli businessman Eldad Peri, the CEO of Peri Real Estate and the Eldad Peri Group, together with a medical team led by Dr. Boris Orkin.

A team of physicists also assisted and wrote the algorithm that scientifically matches the system to the space intended for purification by calculating the wavelength and output needed to purify the area in a safe and comprehensive manner.

According to the inventors, the system destroys the coronavirus in a room in up to half an hour and without harming the patients. UV lamps have been used for years to purify and disinfect operating theaters in Israel and around the world.

"In 2009, the US health authorities issued a warning that some of the lamps used created ozone molecules that can be extremely dangerous, especially for lung patients," Orkin said. "That is why they were not used in the fight against the Coronavirus, for fear of harming the patient."

Orkin said the group's investigation found that

    [..] there are ultraviolet lights, with a specific wavelength that do not create ozone, but are efficient in purifying buildings and rooms and are therefore ideally suited to treat the virus. In addition, these same specific lights do not cause harmful radiation to the skin and eyes. Using the physical algorithm, it is possible to install the lighting system and the products with the wavelength and different outputs to suit any room or building of any size. This type of system can destroy the Corona virus in a time frame of up to 30 minutes without harming individuals.

Prof. Moti Ravid, head of Mayanei Hayashua Medical Center, said the system uses specific lamps that emit light at a frequency that doesn't cause ozone in the air, making it safe for use in lung chambers.

Eldad Peri has played a role in identifying several individual manufacturers producing these rare specified wavelength lamps and has recruited a team of physicists and medical professionals to develop and install the Ultra Violet Israel system.

The system had to be tailor-made for the hospital and tuned to the physical algorithm corresponding to the type of structure, wavelength, output and optimal position required to ensure maximum efficiency.

Sources: Brabosh
♦ to an article “In first, system to destroy COVID-19 used in Israeli hospital rooms” of April 24, 2020 on the site of The Jerusalem Post

google translate