19 juni 2019

2019-06-19-17.00: VIDEO Het Eerste Israëlische Elektrische Vliegtuig geshowd in Parijs - First Israeli Electric Plane shown in Paris -


Nederlands - English


NEDERLANDS:

Door: Joop Soesan - 19 juni 2019

Israëlisch bedrijf Eviation onthult ‘swerelds eerste elektrisch vliegtuig tijdens Paris Air Show

Israëlische start Eviation heeft het eerste volledig elektrische vliegtuig ter wereld,genaamd Alice,  onthuld tijdens de Paris Air Show. Eviation heeft ook de eerste deal getekend voor een optie om de Amerikaanse regionale luchtvaartmaatschappij Cape Air een ‘dubbelcijferig’ aantal vliegtuigen te leveren. Het vliegtuig, Alice genaamd, kan maximaal negen passagiers vervoeren en heeft een bereik van maximaal 1.046 km en een kruissnelheid van 444 km / u meldt Globes.

“Onze Alice, die tegen een fractie van de kosten van conventionele jetliners werkt, herdefinieert hoe mensen regionaal reizen en zal een nieuw tijdperk van vliegen inluiden dat stiller, schoner en kosten efficiënter is”, zei Evitation CEO Omer Bar-Yohay .

De oprichter en CEO van Cape Air, Dan Wolf, zei: “We zien enorme kansen om de milieu-impact van onze activiteiten te verminderen.” Het vliegtuig is ontworpen voor kortere forenzenvluchten en kost ongeveer $ 4 miljoen, veel goedkoper dan conventionele jet-aangedreven vliegtuigen. Het vliegtuig heeft drie MagniX-motoren, die 900 killowatt vermogen kunnen produceren.

______________________________________________________

______________________________________________
ENGELS
:

By: Joop Soesan - June 19, 2019

Israeli company Eviation unveils the world's first electric aircraft during the Paris Air Show

Israeli takeoff Eviation unveiled the first fully electric aircraft in the world, named Alice, during the Paris Air Show. Eviation has also signed the first deal for an option to provide the US regional airline Cape Air with a "double-digit" number of aircraft. The aircraft, called Alice, can carry a maximum of nine passengers and has a range of a maximum of 1,046 km and a cruising speed of 444 km / h Globes reports.

"Our Alice, who works at a fraction of the cost of conventional jetliners, is redefining how people travel regionally and will herald a new era of flying that is quieter, cleaner and cost efficient," said Evitation CEO Omer Bar-Yohay.

Cape Air founder and CEO, Dan Wolf, said, "We see huge opportunities to reduce the environmental impact of our operations." The aircraft is designed for shorter commuter flights and costs around $ 4 million, much cheaper than conventional jet flights. powered aircraft. The aircraft has three MagniX engines that can produce 900 killowatts of power.