06 november 2020

2020-11-06: VIDEO Israëlisch bedrijf Aquamaof bouwt overal ter wereld viskwekerijen - Israeli company Aquamaof builds fish farms all over the world

Foto AquaMoof

Nederlands - English

NEDERLANDS:

AquaMaof is wereldwijd bezig met de ontwikkeling van viskwekerijen, doordat de Recirculating Aquaculture System (RAS)-technologie van AquaMaof het mogelijk maakt dat viskwekerijen in de buurt van grote steden worden geplaatst, wat de transportkosten en de bijbehorende milieu-impact vermindert. Zo is men bezig met de ontwikkeling van o.a. de supersmolt-fabriek van Grieg NL in Canada, en zalmkwekerijprojecten in onder meer Japan, Frankrijk, de Amerikaanse oostkust, Duitsland en Rusland.

Door: Joods.nl

In Amerika gaat West Coast Salmon, een industriële productiefaciliteit voor Atlantische zalm van 15.000 ton in Reno, Nevada, het Recirculating Aquaculture System (RAS) -technologie voor aquacultuur op het land van AquaMaof Aquaculture Technologies uit Israël, implementeren.

De eerste fase van het project zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 operationeel zijn.

Dankzij de RAS-technologie van AquaMaof kunnen viskwekerijen naast grote steden worden geplaatst, wat de transportkosten en de bijbehorende milieu-impact vermindert. De technologie omvat gepatenteerde technieken voor het recyclen van water met een minimale afvoer en een laag stroomverbruik, en maakt oogsten het hele jaar door mogelijk.


David Hazut, CEO van AquaMaof, zei dat de technologie schone visproductie mogelijk maakt in een gesloten, biobeveiligde, ziektevrije omgeving, “en ook zelfvoorziening mogelijk maakt in een tijd van verstoorde voedselproductie en toeleveringsketen.”

Hallvard Muri, voorzitter van de in Noorwegen gevestigde West Coast Salmon AS, zei dat het bedrijf voor AquaMao koos “om ons doel te bereiken om de leidende Amerikaanse West Coast-leverancier te worden van hoogwaardige, duurzaam gekweekte Atlantische zalm.”


****************************
ENGLISH:

Photo AquaMoof

AquaMaof is developing fish farms worldwide, as AquaMaof's Recirculating Aquaculture System (RAS) technology enables fish farms to be located near major cities, reducing transportation costs and the associated environmental impact. For example, they are working on the development of, among other things, the super molt factory of Grieg NL in Canada, and salmon farming projects in Japan, France, the American east coast, Germany and Russia.

By:  joods.nl

In America, West Coast Salmon, a 15,000 tonne industrial production facility for Atlantic salmon in Reno, Nevada, will implement the Recirculating Aquaculture System (RAS) onshore aquaculture technology from AquaMaof Aquaculture Technologies of Israel.

The first phase of the project is expected to be operational in the second half of 2024.

AquaMaof's RAS technology allows fish farms to be located next to major cities, reducing transportation costs and the associated environmental impact. The technology includes patented techniques for recycling water with minimal runoff and low power consumption, and enables year-round harvesting.


David Hazut, CEO of AquaMaof, said the technology enables clean fish production in a closed, biosecure, disease-free environment, "and also enables self-sufficiency in an age of disrupted food production and supply chain."

Hallvard Muri, Chairman of Norway-based West Coast Salmon AS, said the company chose AquaMao "to achieve our goal of becoming the leading US West Coast supplier of high quality, sustainably farmed Atlantic salmon."