16 december 2020

2020-12-16: Israëlische technologie stelt Intel in staat door te breken in cloud computing markt - Israeli technology enables Intel to break into cloud computing market

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Intel’s Israëlische dochter Habana Labs gaat accelerators gaat aanbieden om machine learning aan clouddiensten te koppelen tegen een lagere prijs. De in Israël gemaakte technologie stelt de Amerikaanse gigant Intel Corp in staat om door te breken in een markt die wordt gedomineerd door concurrent Nvidia Corp. Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-dienstenafdeling van tech-gigant Amazon.

Door Joods.nl - Joop Soesan

Habana’s Gaudi accelerators “leveren tot 40% betere prijsprestaties” dan de huidige grafische verwerkingseenheden die worden gebruikt voor machine learning-workloads , zei AWS, een wereldwijd toonaangevende cloud serviceprovider, in een verklaring van Intel.

De acceptatie van Habana’s technologie door AWS is een “keerpunt” voor Intel, zei Eitan Medina, chief business officer voor Habana, woensdag in een videogesprek met verslaggevers. De acceptatie van zijn Gaudi-processors doorbreekt het bijna zekere monopolie dat Nvidia had in de cloud computing-markt voor het trainen van deep learning-modellen met zijn GPU-processors.

De Gaudi-processors van Habana zijn specifiek ontworpen voor het trainen van deep learning-modellen voor kunstmatige intelligentie.

De toename van de complexiteit van machine learning-modellen vereist steeds groter wordende processorkracht. De Gaudi-processors zijn ontworpen om aan de behoeften te voldoen door kostenefficiëntie en hoge prestaties te leveren, aldus de verklaring.***********************
ENGLISH:

Intel’s Israeli subsidiary Habana Labs will offer accelerators to connect machine learning to cloud services at a lower price. The Israeli-made technology enables US giant Intel Corp. to break into a market dominated by competitor Nvidia Corp. Amazon Web Services (AWS), the cloud computing services division of tech giant Amazon. 

By Joods.nl - Joop Soesan 

Habana's Gaudi accelerators “deliver up to 40% better price performance” than current graphics processing units used for machine learning workloads, AWS, a world-leading cloud service provider, said in a statement from Intel. 

The adoption of Habana's technology by AWS is a “turning point” for Intel, Eitan Medina, Habana's chief business officer, said in a video interview with reporters on Wednesday. The adoption of its Gaudi processors breaks the near-certain monopoly Nvidia had in the cloud computing market for training deep learning models with its GPU processors.

Habana's Gaudi processors are specifically designed for training artificial intelligence deep learning models. 

The increase in complexity of machine learning models requires ever-increasing processor power. The Gaudi processors are designed to meet needs by delivering cost-efficiency and high performance, the statement said.