27 september 2019

2019-09-27-12.00: Aanstaande zondag met zonsondergang begint het nieuwe Joodse jaar 5780 (Rosj Hasjana). Bent u er klaar voor?


Shalom Israel vrienden, 

Het nieuwe Joodse jaar gaat komend weekend beginnen met Jom Teroea (Dag van het Bazuingeschal/Bazuinenfeest) op zondagavond. Dat bijzondere feest luidt het nieuwe Joodse jaar 5780 in. Die avond wordt er op veel plaatsen in Israël, maar ook in ons land feest gevierd. Er wordt op de Bazuin/Shofar geblazen, een oproep tot waakzaamheid en voorbereiding op de (terug)komst van de Messias, de grote Koning! Men wenst elkaar een zoet en goed nieuw jaar onder het, volgens oude traditie, eten van appeltjes met honing. En een nieuw jaar betekent vanzelf een nieuwe kalender en/of agenda. Heeft u hem al? 

De nieuwe Shalom voor Israel kalender 2020 / 5780!

Zoals de meesten van u inmiddels wel weten is onze kalender niet zomaar een kalender. Een groot deel van de opbrengst gaat namelijk naar broeders en zusters in het noorden van Israël die het geld gebruiken om armen en behoeftigen te voorzien van voedselpakketten, kleding en soms ook voor bijvoorbeeld vervanging van een kapotte koelkast of wasmachine.

Voor slechts € 11,95 (excl. verzendkosten) is de kalender weer te bestellen op onze website. Eventuele staffelkorting vanaf 10 exemplaren wordt vanzelf berekend tijdens het bestelproces.