02 november 2019

2019-11-02-12.25: Israël’s eigen “Airforce One” is gereed voor testvlucht - Israel's own "Airforce One" is ready for test flight

Israëls “Airforce One”. Foto screenshot Twitter

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Israël krijgt een eigen “Air Force One” vliegtuig en deze zal de komende dagen de eerste testvlucht ondergaan, heeft Israel Aerospace Industries (IAI) donderdag in een persverklaring laten weten. 

Door Joop Soesan

Het 19 jaar oude Boeing 767-300ER passagiersvliegtuig, die zowel door de premier als de president van Israël op officiële buitenlandse reizen zal worden gebruikt, was in de zomer van 2006 gekocht van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas en wordt sindsdien door de IAI verbouwd. 

De kosten voor de aankoop en renovatie van het vliegtuig worden geschat op in totaal 153 miljoen euro.

“In de komende dagen zal het vliegtuig zijn eerste testvlucht uitvoeren als onderdeel van de afronding van de restauratieprocedure, volgens de strenge eisen van de luchtvaartwereld”, zo valt te lezen in het IAI persbericht.

Het vliegtuig van de Staat Israel bevat geavanceerde technologische systemen die zijn ontworpen en geassembleerd door de IAI om betrouwbare dienst voor de komende decennia mogelijk te maken, aldus het bedrijf.

Het is ook uitgerust met geavanceerde en gecodeerde communicatiesystemen, waardoor vertrouwelijke gesprekken met contacten in Israël of met internationale leiders mogelijk zijn vanuit de lucht. Het vliegtuig, zei IAI, kan non-stop vliegen naar China en Japan in het oosten, of de Verenigde Staten en Brazilië in het westen.

Volgens IAI voldoet het vliegtuig “aan alle complexe beveiligings-en veiligheidseisen zoals bepaald door de aard van zijn missie, zoals systemen tegen inkomende raketten en cyberattacks.”

Het vliegtuig omvat ook een studeerkamer, een slaapkamer, een badkamer en een keuken, evenals een vergaderruimte.

_______________________________
ENGLISH


Israel will get its own "Air Force One" aircraft and this will undergo the first test flight in the coming days, Israel Aerospace Industries (IAI) said in a press statement on Thursday.

By Joop Soesan

The 19-year-old Boeing 767-300ER passenger plane, which will be used by both the Prime Minister and the President of Israel on official foreign journeys, was purchased in the summer of 2006 from the Australian airline company Qantas and has since been rebuilt by the IAI.

The costs for the purchase and renovation of the aircraft are estimated at a total of 153 million euros.

"In the coming days, the aircraft will perform its first test flight as part of the completion of the restoration procedure, according to the stringent requirements of the aviation world," can be read in the IAI press release.

The aircraft of the State of Israel contains advanced technological systems designed and assembled by the IAI to enable reliable service for the coming decades, the company said.

It is also equipped with advanced and encrypted communication systems, enabling confidential conversations with contacts in Israel or with international leaders from the air. The plane, IAI said, can fly non-stop to China and Japan in the east, or the United States and Brazil in the west.

According to IAI, the aircraft "meets all complex security and safety requirements as determined by the nature of its mission, such as incoming missile and cyber attack systems."

The plane also includes a study, a bedroom, a bathroom, and a kitchen, as well as a meeting room.

(Google Translate)