04 november 2019

2019-11-04-11.55: Sir Richard Branson onderhandelt met Israelis op de vlooienmarkt in Jaffa (video) - Sir Richard Branson negotiates with Israelis at the flea market in Jaffa (video)

Sir Richard Branson op de vlooienmarkt in Jaffa. Foto: screenshot YouTube

Nederlands - English

NEDERLANDS:

De Engelse miljardair en Virgin Atlantic eigenaar Sir Richard Branson mag dan misschien wel een van de meest vooraanstaande zakenmensen ter wereld zijn, maar een poging om met op naar koopjes-hongerige Israëli’s op Jaffa’s beroemde rommelmarkt te onderhandelen, bleek een heel andere zakelijke propositie te zijn.

Door Joop Soesan 

Branson bezocht Israël om de nieuwe dagelijkse route van zijn luchtvaartmaatschappij van Londen Heathrow naar de luchthaven Ben-Gurion van Tel Aviv in te luiden.

“Israëlis staan bekend als slimme onderhandelaars, dus ik wilde het opnemen tegen enkele inwoners om mijn vaardigheden op de proef te stellen en ik moest mijn”A-game” brengen”, zei Branson, die werd vergezeld door de CEO van Virgin Atlantic Israel, Shai Weiss.

Een Israëlische marktbezoeker slaagde erin om de 69-jarige Branson zover te krijgen dat hij inplaats van $ 450 voor een retour ticket naar Londen slechts $ 45 betaalde, en een Britse vader en dochter kregen ook driekwart van de vraagprijs af. Een echtpaar dat hun trouwdag vierde, kreeg niet alleen een lagere prijs voor de tickets maar ook een upgrade naar business class voor hun aanstaande reis naar Londen.

“Met zijn bloeiende start-up scene, ongerepte stranden en een bruisend nachtleven was Tel Aviv een belangrijke bestemming voor Virgin Atlantic om een nieuwe route te bepalen”, aldus Branson.

“We zijn verheugd om onze klanten te helpen alles te ontdekken wat de stad te bieden heeft en een rol te spelen bij het versterken van de culturele en commerciële verbinding tussen Londen en Tel Aviv.”________________________
ENGLISH:

Sir Richard Branson at the flea market in Jaffa. Photo: YouTube screenshot
The English billionaire and Virgin Atlantic owner Sir Richard Branson may be one of the most prominent business people in the world, but an attempt to negotiate bargain-hungry Israelis at Jaffa's famous flea market turned out to be a completely different business proposition .

By Joop Soesan

Branson visited Israel to usher in the new daily route from his London Heathrow airline to Tel Aviv's Ben-Gurion airport.

"Israelis are known as smart negotiators, so I wanted to compete with some residents to test my skills and I had to put my" A-game "on," said Branson, who was accompanied by the CEO of Virgin Atlantic Israel, Shai Weiss.

An Israeli market visitor managed to get 69-year-old Branson to pay just $ 45 instead of $ 450 for a return ticket to London, and a British father and daughter also got three-quarters of the asking price. A couple celebrating their wedding anniversary not only got a lower price for the tickets but also an upgrade to business class for their upcoming trip to London.

"With its thriving start-up scene, pristine beaches and vibrant nightlife, Tel Aviv was an important destination for Virgin Atlantic to determine a new route," said Branson.

"We are delighted to help our customers discover all that the city has to offer and to play a role in strengthening the cultural and commercial connection between London and Tel Aviv."

Google Translate