07 februari 2020

2020-02-07-19.15: Eden Arlene voor Israël naar Eurovisie Songfestival in Rotterdam - Eden Arlene for Israel to Eurovision Song Contest in Rotterdam - Eden Arlene for Israel to Eurovision Son


Nederlands - English

NEDERLANDS:

 5 februari 2020

De Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is bekend. In mei zal zangeres Eden Arlene namens haar land optreden tijdens het liedjesfestijn in Ahoy. Zij heeft deze week de tv-talentenjacht ‘The Next Star 2020’ gewonnen en verkreeg daarmee een ticket voor deelname aan het Songfestival. Het lied waarmee ze naar Rotterdam gaat, zal op 3 maart in een andere tv-show gekozen worden. 

Eden Alene, een Israëlische met Ethiopische roots, verloor in de eerste ronde van ‘The Next Star 2020’ haar duel tegen Orr Amrami-Brockman. Maar ze ontving een wildcard, waardoor ze alsnog door mocht naar de tweede ronde. Die won ze uiteindelijk door zowel het publiek als de vakjury achter zich te krijgen. Het is het tweede jaar op rij waarin Eden Arlene een talentenjacht wint. Eerder was ze al de winnares van de Israëlische versie van tv-show ‘X Factor’. Ze was toen zeventien jaar oud.

In de komende weken zal de zangeres zich richten op het liedje waarmee ze naar Rotterdam afreist. Ze gaat in totaal vier nummers zingen waar het publiek en een jury hun oordeel over mogen geven. De finale is op 3 maart. Voor het eerst sinds lange tijd doet er weer een Israëlische artiest van Ethiopische komaf mee aan het Eurovisie Songfestival. In 1999 was er de groep Eden die met het liedje ‘Happy Birthday’ in Jeruzalem een vijfde plaats haalde.


***************************
ENGLISH:

Eden Arlene for Israel to Eurovision Song Contest in Rotterdam

By Jonet.nl -  Kemal Rijken 

The Israeli entry for the Eurovision Song Contest in Rotterdam is known. In May singer Eden Arlene will perform on behalf of her country during the song festival in Ahoy. She won the TV talent show "The Next Star 2020" this week and with that she obtained a ticket to participate in the Songfestival. The song with which she is going to Rotterdam will be chosen in a different TV show on 3 March.

Eden Alene, an Israeli with Ethiopian roots, lost her game against Orr Amrami-Brockman in the first round of "The Next Star 2020". But she received a wild card, which allowed her to continue to the second round. She eventually won it by getting both the audience and the jury of experts behind her. It is the second year in a row in which Eden Arlene wins a talent show. Previously, she was the winner of the Israeli version of TV show "X Factor". She was then seventeen years old.

In the coming weeks the singer will focus on the song with which she travels to Rotterdam. She will sing a total of four songs that the public and a jury can give their opinion on. The final is on March 3. For the first time in a long time, another Israeli artist from Ethiopian origin is taking part in the Eurovision Song Contest. In 1999 there was the Eden group that came in fifth with the song "Happy Birthday" in Jerusalem.

Google Translate