30 maart 2020

2020-03-30-133.30: Coronavirus stimuleert trend voor voedingsmiddelen die immuniteit versterken - ronavirus stimulates trend for foods that boost immunity


Nederlands - English

NEDERLANDS: 

Nu de coronavirus pandemie de wereld overspoelt, zijn meer mensen op zoek naar ‘functioneel voedsel’ om ziekten te bestrijden en gezond te blijven, volgens het laatste bericht van het in Israël gevestigde Tastewise , een door AI aangedreven startup voor voedselinformatie.

Door Joop Soesan - Joods.nl

“1 op de 3 gesprekken over voedselcentra over de functionaliteit van voedsel. Consumenten willen weten welke voordelen hun voedsel hen oplevert – zal het de darmgezondheid verbeteren? Een gezondere huid promoten? Focus verhogen? – en dienovereenkomstig hun keuzes te maken ”, aldus het bedrijf.

Het gebruik van termen als ‘immuniteit’, ‘stressvermindering’ en ‘medicinale voordelen’ met betrekking tot voedselkeuzes schiet omhoog, onthult de analyse.

Het woord “immuunsysteem” in gesprekken over voedsel is maandelijks met 66% gestegen, onthult Tastewise aan ISRAEL21C. “Meestal verwachten we, naarmate we dichter bij het einde van de winter komen, minder van deze functie te zien – maar Covid-19 heeft dat veranderd.”


Specifieke voorbeelden van door Tastewise geïdentificeerde trending wellness-voedingsmiddelen zijn vlierbessen en groenten in het zuur voor de gezondheid van het immuunsysteem; rozemarijn voor verlichting van stress; meloen voor ziektebehandeling; kombucha voor darmgezondheid; en kamille voor ontstekingsremmende eigenschappen.

Tastewise analyseert miljarden datapunten van sociale media-interacties, online recepten en online menu’s van 274.000 restaurants en geeft inzicht in de motivaties van consumenten voor de voedings- en drankenindustrie.

Tastewise ontdekte dat in 2019 37 procent van de consumenten op zoek was naar voedingsmiddelen en dranken met functionele voordelen, een stijging van 23% in het afgelopen jaar.

Klik hier om het trendsrapport Functional Foods 2019 van Tastewise te bekijken*******************************

ENGLISH:


With the coronavirus pandemic sweeping the world, more people are looking for "functional foods" to fight disease and stay healthy, according to the latest report from Israel-based Tastewise, an AI-powered food information startup.

By Joop Soesan - Joods.nl

“1 in 3 talks about food centers about the functionality of food. Consumers want to know the benefits of their food - will it improve gut health? Promote healthier skin? Increase focus? - and make their choices accordingly, "said the company.

The use of terms such as "immunity," "stress reduction" and "medicinal benefits" regarding food choices is skyrocketing, the analysis reveals.

The word “immune system” in food talks has increased 66% monthly, Tastewise reveals to ISRAEL21C. "Usually, the closer we get to the end of winter, we expect to see less of this feature - but Covid-19 has changed that."


Specific examples of trending wellness foods identified by Tastewise include elderberries and pickles for immune health; rosemary for stress relief; melon for disease treatment; kombucha for gut health; and chamomile for anti-inflammatory properties.

Tastewise analyzes billions of data points from social media interactions, online recipes and online menus from 274,000 restaurants and provides insight into consumer motivations for the food and beverage industry.

Tastewise found that in 2019, 37 percent of consumers were looking for foods and beverages with functional benefits, up from 23% in the past year.

Click here to view Tastewise's Functional Foods 2019 trends report.

google translate