28 juli 2020

2020-07-28: Israël keurt akkoord goed om eigen aardgas aan Europa te verkopen; Israëlhaters ‘not amused’ - Israel to sell its own natural gas to Europe; Israel haters "not amused"

Nederlands - English

NEDERLANDS:

De Israëlische regering keurde zondag een overeenkomst met Europese landen goed voor de aanleg van een onderzeese pijpleiding die Europa van aardgas uit het oostelijke Middellandse Zeegebied zou voorzien.

De Eastmed-pijpleiding, die al enkele jaren gepland is, is bedoeld om gas te vervoeren van offshore Israël en Cyprus naar Griekenland en verder naar Italië. Een deal om het project te bouwen dat in januari werd ondertekend tussen de Griekse, Cypriotische en Israëlische ministers had in Israël nog steeds de definitieve goedkeuring nodig.

De landen streven naar een definitieve investeringsbeslissing tegen 2022 en hebben de pijpleiding van 6 miljard euro ($ 6,86 miljard) tegen 2025 voltooid om Europa te helpen zijn energiebronnen te diversifiëren. De pijpleiding is gepland om in eerste instantie 10 miljard kubieke meter gas per jaar te vervoeren, met de mogelijkheid om uiteindelijk de capaciteit te verdubbelen.


Israel-haters zullen misschien doorgroeien tot het hersenspoelen van mensen om te denken dat Israël een van ’s werelds ergste mensenrechtenschendingen is. Maar naties handelen steevast in hun eigen belang, en als het hen pijn zal doen om de banden met een ander land te verbreken, zullen ze dat niet doen.

Niemand boycot de olie van Saoedi-Arabië vanwege zijn schendingen van de mensenrechten. Niemand boycot de producten van China (tenzij die producten zelf tegen andere landen worden gebruikt, zoals 5G voor spionage.)

Israëls export van technologie en nu energie is de duidelijkste manier om Israël veilig te stellen. Hoewel 10 miljard kubieke meter per jaar geen enorm getal is – het is het getal at Italië elke zes weken of zo verbruikt – zou het verlies ervan een flinke deuk maken in een krappe energiemarkt.

Israëlhaters zouden Israël blijven beschouwen als een schending van de mensenrechten, wat het ook doet. De tijd van Israël is beter gediend om zijn economie te versterken dan om ruzie te maken met de hedendaagse antisemieten.

Bronnen: BRABOSH
♦ naar een artikel van EoZ “Gas pipeline from Israel to Europe coming. This is the best defense against Israel haters” van 20 juli 2020 op de site van blog Elder of Ziyon

♦ naar een artikel “Israel approves pipeline deal to sell gas to Europe” van 19 juli 2020 op de site van Reuters


***********************
ENGLISH:

The Israeli government approved an agreement with European countries on Sunday to build an undersea pipeline that would supply Europe with natural gas from the Eastern Mediterranean.

The Eastmed pipeline, which has been planned for several years, is intended to transport gas from offshore Israel and Cyprus to Greece and beyond to Italy. A deal to build the project signed in January between the Greek, Cypriot and Israeli ministers still needed final approval in Israel.

The countries are striving for a final investment decision by 2022 and have completed the pipeline of 6 billion euros ($ 6.86 billion) by 2025 to help Europe diversify its energy sources. The pipeline is planned to initially transport 10 billion cubic meters of gas per year, with the potential to eventually double capacity.


Israel haters may grow into brainwashing people into thinking Israel is one of the world's worst human rights violations. However, nations invariably act in their own interest, and if it hurts them to sever ties with another country, they will not.

No one boycotts Saudi Arabia's oil for its human rights abuses. No one boycotts China's products (unless those products themselves are used against other countries, such as 5G for espionage.)

Israel's export of technology and now energy is the clearest way to secure Israel. While 10 billion cubic meters a year isn't a huge number - it's the number at Italy consumes every six weeks or so - losing it would make a big dent in a tight energy market.

Israel haters would continue to see Israel as a human rights violation no matter what it does. Israel's time is better served to strengthen its economy than to argue with today's anti-Semites.

Sources: BRABOSH
♦ to an article by EoZ “Gas pipeline from Israel to Europe coming. This is the best defense against Israel haters ”of July 20, 2020 on the site of blog Elder of Ziyon
♦ to an article “Israel approves pipeline deal to sell gas to Europe” of July 19, 2020 on the Reuters site

google translate