22 september 2020

​ 2020-09-22: Eerste baby, een jongen, van 5781 werd geboren in T'veria, weegt 5,8 pond - First Baby Boy of 5781 Born in T’veria, Weighs 6.4 Lbs

Mama Yifah Neilinger met het personeel van de kraamafdeling van het Padeh-Poriya Medisch Centrum.

Nederlands - English

NEDERLANDS:

De eerste moeder voor het jaar 5781 beviel op de kraamafdeling van Padeh-Poriya Medical Center net ten zuiden van T'veria. Ze is Yifah Neilinger, en werkt al drie jaar als verpleegster op de cardiale intensive care afdeling van hetzelfde ziekenhuis.

De vroedvrouw, Nidal Khatib, zei dat Yifah met haar man Dubi op vrijdag om 16.20 uur bij de verloskamer aankwam en tegen 19.05 uur beviel ze van een gezonde baby, een jongentje, met een gewicht van 2,9 kg (6,39 pond.).

Mama Yifah Neilinger met haar pasgeboren jongen / met dank aan het Padeh-Poriya Medisch Centrum.

De pasgeborene is de vierde van het paar (wat in Israël het gemiddelde is in veel gezinnen). Een broer en twee zussen wachten thuis op hem, en ze zijn allemaal geboren op de kraamafdeling in Padeh-Poriya.

Yifah zei dat ze pas over een week zou bevallen, maar was blij met het cadeau en de verrassing die haar familie voor het nieuwe jaar kreeg.

"Ik voel me goed, ik had een geweldige geboorte-ervaring," zei ze. "Dank aan het hele personeel dat me begeleidde."

Volgens Meirav Meir, de verpleegster die de leiding heeft over de verloskamer van Padeh-Poriya, was de feestdag gelukkig en vruchtbaar in haar verloskamer, met een totaal van 18 geboorten, 11 jongens inclusief een tweeling, en 7 meisjes.


****************************
ENGLISH:

Mom Yifah Neilinger with the maternity ward staff of Padeh-Poriya Medical Center.

The first mother for the year 5781 gave birth in the maternity ward of Padeh-Poriya Medical Center just south of T’veria. She is Yifah Neilinger, and has been working for three years as a nurse in the cardiac intensive care unit of the same hospital.

The midwife, Nidal Khatib, said that Yifah arrived with her husband Dubi at the delivery room on Friday at 4:20 PM and by 7:05 PM gave birth to a healthy baby boy weighing 2.9 kg (6.39 lbs.).Mom Yifah Neilinger with her newborn boy / Courtesy of Padeh-Poriya Medical Center

The newborn is the couple’s fourth (which in Israel is the average in many families). A brother and two sisters are waiting for him at home, and all of them were born in the maternity ward in Padeh-Poriya.

Yifah said she was only due to give birth in a week but was happy about the gift and the surprise her family received for the new year.

“I’m feeling good, I had a great birth experience,” she said. “Thank you to the whole staff who accompanied me.”

According to Meirav Meir, the nurse in charge of the delivery room at Padeh-Poriya, the holiday was happy and fruitful in her delivery room, with a total of 18 births recorded, 11 boys including a pair of twins, and 7 girls