22 september 2020

2020-09-22: Israël keurt plannen goed om 2000 Ethiopische Joden naar huis te brengen - Israel Approves Plans to Bring 2,000 Ethiopian Jews Home

Nederlands - English

NEDERLANDS:

JERUZALEM, Israël - Israëlische leiders keurden $ 52 miljoen aan fondsen goed om tegen het einde van het jaar zo'n 2.000 Joden uit Ethiopië naar Israël te brengen.

Door: CBN News - Emily Jones

Pnina Tamano-Shata minister van Aliyah en Inburgering, de eerste in Ethiopië geboren vrouw die een zetel in het Israëlische parlement bekleedt, dringt er bij de regering op aan om de Joden in Ethiopië te redden. Velen worden geconfronteerd met ondervoeding en verslechterende humanitaire omstandigheden als gevolg van de coronaviruscrisis en wachten al jaren op hereniging met familieleden in Israël.

In 2015 nam de Israëlische regering een maatregel aan waarin ze beloofde om “de laatste van de gemeenschap” in Gondar en Addis Abeba binnen vijf jaar naar Israël over te vliegen. Volgens de Jewish Agency zijn er slechts ongeveer 2.200 Ethiopiërs naar het land gebracht. Israëlische media melden dat tot 14.000 Ethiopiërs wachten om naar Israël te emigreren.

Ethiopische joden vieren oude feestdag, dank God voor Jeruzalem

Scholarship Program geeft Ethiopische Joden de 'push voorwaarts' die ze nodig hebben om uit te blinken in Israël

Vorige maand legde Tamano-Shata een plan op tafel om 8.000 Ethiopiërs naar Israël te halen. Hoewel de regering er slechts 2.000 heeft goedgekeurd, beschouwt ze het als een overwinning.

“Na zware onderhandelingen met het kabinet van de premier en het ministerie van Financiën, met de volledige steun van mijn partijleider Benny Gantz ... is het ons gelukt. Er is een definitief akkoord bereikt met het ministerie van Financiën om eind 2020 2000 mensen naar Israël te brengen. " Zei Tamano-Shata in een feestelijke Facebook-post.
Tamano-Shata bedankte de leiders die bij de beslissing betrokken waren en beloofde door te gaan met vechten om meer Ethiopische Joden naar Israël te halen.

'Er wordt gezegd:' wie één leven redt, redt een hele wereld. ' Voor veel gezinnen die hier met pijn leven en voor degenen die al jaren wachten om naar Israël te emigreren en nu in honger leven, is dit een reddingslijn ”, zei ze.**************************
ENGLISH:

JERUSALEM, Israel – Israeli leaders approved $52 million in funds to bring some 2,000 Jews from Ethiopia to Israel by the end of the year.

By: CBN News - Emily Jones

Aliyah and Absorption Minister Pnina Tamano-Shata, who is the first Ethiopian-born woman to hold a seat in Israel’s parliament, has been pushing for the government to rescue Ethiopia’s Jews. Many face malnutrition and worsening humanitarian conditions due to the coronavirus crisis and have been waiting for years to be reunited with relatives in Israel.

In 2015, Israel’s government passed a measure vowing to airlift “the last of the community” in Gondar and Addis Ababa to Israel within five years. According to the Jewish Agency, only about 2,200 Ethiopians have been brought to the land. Israeli media reports that up to 14,000 Ethiopians are waiting to immigrate to Israel.

RELATED:

Ethiopian Jews Celebrate Ancient Holiday, Thank God for Jerusalem

Scholarship Program Gives Ethiopian Jews the 'Push Forward' They Need to Excel in Israel

Last month, Tamano-Shata laid out a plan to bring 8,000 Ethiopians to Israel. While the government only approved 2,000, she considers it a victory.

“After tough negotiations with the Prime Minister’s Office and the Finance Ministry, with the full backing of my party leader Benny Gantz….we succeeded. A final agreement has been reached with the Ministry of Finance that will bring 2,000 people to Israel [by] the end of 2020.” Tamano-Shata said in a celebratory Facebook post.

Tamano-Shata thanked the leaders involved in the decision and vowed to continue fighting to bring more Ethiopian Jews to Israel.

“It is said, ‘whoever saves one life saves an entire world.’ For many families who live here in pain and for those who have been waiting for many years to immigrate to Israel and are now living in hunger, this is a lifeline,” she said.