14 oktober 2020

2020-10-14: Ondanks coronacrisis 7,6 miljard dollar aan investeringen in Israëlische bedrijven - Despite corona crisis, $ 7.6 billion in investment in Israeli companies

Ter illustratie. StartUp Nation

Nederlands - English

Nederlands:

Volgens een bericht van StartUp Nation Central, hebben Israëlische bedrijven tot 30 september 7,6 miljard dollar (6,47 miljard euro) opgehaald aan investeringen en dat in een tijd waarin Israël zwaar getroffen wordt door de coronavirus pandemie.

Het land ligt daarmee op schema om het record van 8,3 miljard dollar (7 miljard euro) dat in 2019 in Israëlische bedrijven werd geïnvesteerd te evenaren of zelfs te overstijgen, zoals gerapporteerd door het in Tel Aviv gevestigde onderzoeksbureau IVC-ZAG .

Enkele van de grootste investeringsrondes van de afgelopen negen maanden die eruit springen zijn: verzekeringstechnologiebedrijf Next Insurance (250 miljoen dollar), cybersecuritybedrijf Snyk (200 miljoen dollar), fintech-startup Pagaya (102 miljoen dollar), digitaal betalingsbedrijf Melio (80 miljoen dollar), precisie-oncologiebedrijf NovellusDX (57 miljoen dollar), gezichtsherkenningsbedrijf AnyVision (43 miljoen dollar), salarisplatform Papaya Global (40 miljoen dollar) en robotreinigingsbedrijf voor zonnepanelen Ecoppia Scientific (40 miljoen dollar).

In het eerste kwartaal van 2020 – voordat de pandemie toesloeg – werd een recordbedrag van 2,74 miljard dollar (2,33 miljard euro) geïnvesteerd en begon het jaar op een uitzonderlijk goede voet.

Sommige sectoren maken een hausse door, vooral vanwege de pandemie, waaronder fintech, gezondheidszorg, ed-tech en cybersecurity .


**********************
ENGLISH:

According to a report from StartUp Nation Central, Israeli companies raised $ 7.6 billion ($ 6.47 billion) in investment through September 30, at a time when Israel is badly hit by the coronavirus pandemic.

The country is on track to match or even surpass the record $ 8.3 billion (€ 7 billion) invested in Israeli companies in 2019, as reported by Tel Aviv-based research firm IVC-ZAG.

Some of the biggest rounds of investment over the past nine months that stand out include insurance technology company Next Insurance ($ 250 million), cybersecurity company Snyk ($ 200 million), fintech startup Pagaya ($ 102 million), digital payments company Melio ($ 80 million) , precision oncology company NovellusDX ($ 57 million), facial recognition company AnyVision ($ 43 million), Papaya Global payroll platform ($ 40 million) and robot solar panel cleaning company Ecoppia Scientific ($ 40 million).

In the first quarter of 2020 - before the pandemic struck - a record amount of $ 2.74 billion (2.33 billion euros) was invested and the year got off to an exceptionally good pace.

Some industries are experiencing a boom, mainly due to the pandemic, including fintech, healthcare, ed-tech and cybersecurity.