04 mei 2019

2019-05-04-09.00: Op VRIJDAG werden twee Israëlische Soldaten door sluipschutters uit Gaza neergeschoten -

IDF-helm, nadat deze geraakt was door een een scherpschutter
IDF helmet after being hit by a sniper

Nederlands - English

Door: JewishPress

Op VRIJDAG werden twee Israëlische Soldaten door sluipschutters uit Gaza neergeschoten, IAF trof Hamas-post als vergelding.

Tijdens het wekelijks door Hamas geleide vrijdag-geweld tegen Israël, werden twee Israëlische soldaten bij de grens neergeschoten door sluipschutters uit Gaza, aldus de woordvoerder van de IDF.

Een IDF-gevechtsoldaat en een vrouwelijke soldaat raakten gewond door de sluipschutters, die vanuit het zuiden van Gaza werden afgevuurd. Beiden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De mannelijke soldaat een officier, die dienst doet als speurder, verkeert in redelijke conditie. De vrouwelijke soldaat is naar verluidt in goede gezondheid.

Duizenden kwamen vrijdag naar de grens op vijf verschillende locaties in opstand. Volgens het Hebreeuwse dagblad Ma'ariv waren naar schatting zo'n 2.500 inwoners van Gaza betrokken bij het geweld.

In antwoord op de scherpschutter aanval, heeft de Israëlische luchtmacht een militaire post van Hamas in Gaza aangevallen. Twee terroristen werden naar verluidt gedood, volgens het Ministerie van Gezondheid van Gaza. Twee anderen zouden gewond zijn geraakt.

Eerder op de dag arresteerden IDF-soldaten een Gazaan met een mes bewapend toen hij door het grenshek brak en Israëlisch grondgebied was binnengekomen. De infiltrant werd ontwapend en voor ondervraging overgedragen aan de security.

_____________________________________________________

By: JewishPress

On FRYDAY two Israeli Soldiers Shot by Gaza Sniper, IAF Struck Hamas Post in Retaliation

Two Israeli soldiers were shot by Gaza snipers at the border on Friday during the weekly Hamas-led violence aimed at Israel, according to the IDF Spokesperson.

An IDF combat soldier and a female soldier were wounded by sniper fire aimed from southern Gaza. Both were evacuated to hospital, where the male soldier, an officer and a tracker, is listed in fair condition. The female soldier is reported to be in good condition.

Thousands rioted at the border in five different locations on Friday; the Hebrew-language Ma’ariv daily newspaper estimated some 2,500 Gazans were involved in the violence.

In response to the sniper fire, the Israel Air Force struck a Hamas military post in Gaza. Two terrorists were allegedly killed, according to the Gaza Health Ministry. Two others were reportedly wounded.

Earlier in the day, IDF soldiers arrested a Gazan armed with a knife as he breached the border security fence and crossed into Israeli territory. The infiltrator was disarmed and handed over to security personnel for interrogation.