04 mei 2019

2019-05-04-15.55: De grootschalige IDF aanvallen treffen Gaza wanneer Hamas raketten naar Israël lanceert - Massive IDF strikes hit Gaza as Hamas launches rockets to Israel

Een vuurbal is te zien tijdens Israëlische luchtaanvallen in Gaza op 4 mei 2019. (foto: Reuters/Mohammed Salem) - A ball of fire is seen during Israeli air strikes in Gaza May 4, 2019. (photo: Reuters/Mohammed Salem) 

Nederlands - English

Door: Jeruzalem Post

Bij de grensgemeenschappen aan de Gazastrook, in de regio Kerem Shalom en Eshkol, gingen opnieuw alarm sirenes af.

IDF tanks en helikopters begonnen met aanvallen op terroristische doelen, die behoren tot Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook, rapporteerde  de IDF-woordvoerder.

"Het verzet is altijd bereid om te reageren op de misdaden van het beroep," zei de Hamas-woordvoerder in Gaza, terwijl de Islamitische Jihad beweerde dat "wij toegewijd zijn aan het beschermen van onze mensen en het determineren van Israël ten koste van alles en onder alle omstandigheden.".

Islamitische Jihad-afgevaardigde Khalil al-Hayya voegde daaraan toe dat "er geen ontsnapping mogelijk is, maar dat de bezetting toegewijd zal zijn aan het begrijpen en het beleg zal breken." Het verzet heeft de middelen waarmee Israël kan worden gedwongen het bereikte besef te handhaven. "

Een lid van Hamas werd op zaterdag gedood door IDF-aanvallen op raketlanceerders , terwijl twee Hamas-leden waren gedood toen Israël vrijdag een van zijn posities in het centrum van Gaza bombardeerde, bevestigde Hamas.

Later op vrijdag stierven twee Palestijnen aan hun verwondingen, terwijl ze deelnamen aan wekelijkse protesten langs de grens, aldus de gezondheidsfunctionarissen van Gaza.

________________________________________

By: Jerusalem Post

Rocket sirens were heard once again at the Gaza border communities of Kerem Shalom and Eshkol region.

IDF tanks and helicopters began attacking terrorist targets belonging to Hamas and the Palestinian Islamic Jihad in the Gaza Strip, IDF Spokesperson's Unit reported on Saturday.

"The resistance is always ready to respond to the crimes of the occupation," the Hamas Spokesperson in Gaza said, while the Islamic Jihad claimed that "We are committed to protecting our people and to determinate Israel at all costs and under all circumstances."

Islamic Jihad Deputy Khalil al-Hayya added that "There is no escape but that the occupation will be committed to understandings and to break the siege. The resistance has tools capable of forcing Israel to maintain the understandings reached."