23 juni 2019

2019-06-23-20.15: 6000 relschoppers bij de grens met de Gazastrook - 6000 Riot on Gaza Border

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Door: Israel Today

Het geweld van de Palestijnse meute neemt toe terwijl Amerika financiële stimulansen voor vrede probeert te bieden.

Vrijdag namen volgens berichten in the media more than 6000 Arabieren deel aan rellen in the Gazastrook, that they branden stichten and brandbommen and handgranaten gooiden to Israelische soldaten die think into the space to bedaren te brengen.

De soldaten reageerde met rubberkogels en traangas om de Arabieren ervan te latenhouden het grenshek over te steken en Israël binnen te komen. De Israëlische media berichtten over 10 Arabieren die gewond raakten bij de rellen. De Russia Times citeerde een Palestijns bericht, dat 79 Gazanen gewond zijn opgesteld.

Sinds 30 maart van vorig jaar hebben tienduizenden relschoppers in de Gazastrook herhaaldelijk Israëlische soldaten langs de grens met het veiligheidshek met Israël aangevallen. Tijdens de rellen drongen ook terroristen Israël binnen en legden explosieven op wegen langs de grens.

Verzet tegen economisch deel Vredesplan
De rellen in the weekeinde are place after the publication door de VS van het langverwachte financiële deel van het vredesplan, de 'deal van de eeuw', dat het leven van de Gazanen en alle Palestijnen, sterft in Judea en Samaria wonen, zou moeten Verbeteren.

De Palestijnse leiding had het voorstel al verweert voordat het werd gepubliceerd. De woordvoerder van Hamas, Abdul Latif al-Qanua, zei in een verklaring over de recente opstand in Gaza: 'De Palestijnse massa's, die kort voor de deur van de VS geleide conferentie in de hoofstad van Bahrein, Manama, de straat op gaan, laten de deelnemers aan deolutie zien dat Palestina geen economisch probleem is. Het gaat er veeleer om het land (volledig Israël) te bevrijden van de bezetting en zorgen te maken dat we teruggaan naar zijn vaderland '.

_________________________________
ENGLISH:


Palestinian mob violence intensifies as America tries to offer financial incentives for peace

The Israel Defense Forces (IDF) prevented thousands of angry rioters from pouring into Israel from the Gaza Strip on Friday. According to a report in Hamodia, over 6,000 Arabs participated in the insurgence, lighting fires and throwing firebombs and hand grenades at the Israeli soldiers who were trying to calm the situation.

IDF soldiers responded with rubber bullets and tear gas to hold back the mob from breaking down the fence and entering Israel. Israeli news reported that 10 Arabs were injured in the riots. Russia’s RT News retweeted a Palestinian report that 79 Gazans were injured.

Since March 30 this year, tens of thousands of rioters in Gaza have attacked Israeli soldiers along the security fence border with Israel. Terrorists have also infiltrated into Israel during the riots and placed bombs on civilian roads along the border perimeter.

Riots over the weekend occurred just as the US published the long-awaited financial portion of the “Deal of the Century” peace proposal designed to improve the life of Gazans and all Palestinians living Judea and Samaria.

The Palestinian leadership have already rejected the proposal before it was published. Hamas spokesman Abdul Latif al-Qanua said in a statement on the latest Gaza uprising: “The Palestinian masses, taking to streets just before the US-led conference in Manama, are conveying to the participants that Palestine is not an economic issue, but a movement to liberate the land (all of Israel) from the occupation, and to ensure the return of our people to their home.”