03 juli 2019

2019-07-03-16.15: IDF arresteert 22 terreurverdachten, neemt machinegeweer in beslag - IDF arrests 22 terrorism suspects, seizes submachine gun

Israëlische soldaten arresteren een Palestijn. (Ter illustratie) (Nati Shohat/Flash90)
Israeli soldiers arrest a Palestinian. (illustrative) (Nati Shohat/Flash90)

Nederlands - English

NEDERLANDS:


De Israëlische veiligheidstroepen hebben maandag een aantal personen in Judea en Samaria vastgehouden op basis van bewijsmateriaal, dat hen in verband brengt met terrorisme en andere misdaden.

Door: World Israel News and TPS

De Israëlische strijdkrachten hebben maandagavond in heel Judea en Samaria antiterroristische operaties uitgevoerd, waarbij zij 22 Arabieren hebben gearresteerd.

De verdachten werden voor verhoor aangehouden in verband met hun betrokkenheid bij terroristische activiteiten en gewelddadige ongeregeldheden tegen burgers en veiligheidstroepen.
 
De militairen zochten ook naar wapens in het Ephraim-gebied en namen een Carlo machinegeweer in beslag.

Terwijl de Arabische gemeenschappen in Judea en Samaria ogenschijnlijk worden geregeerd door de Palestijnse Autoriteit, heeft de in Gaza gevestigde terreurorganisatie Hamas een inhaalslag gemaakt, door cellen op te zetten om aanvallen op Israëlische burgers te plegen.

Zulke aanvallen hebben hun tol geëist van Joodse inwoners van Judea en Samaria, met Palestijnen die door middel van drive-by schietpartijen, auto-rammen en met messen steken en Israëliërs vermoorden op openbare plaatsen zoals bushaltes en carpoolplaatsen.

Vorig jaar werd de Israëlisch-Amerikaanse activist Ari Fuld doodgestoken in een winkelcentrum waar Joden en Arabieren naast elkaar winkelen en werken. Nadat Fuld in de rug was gestoken, achtervolgde hij zijn aanvaller. Hij haalde zijn vuurwapen voorschijn, maar na een aantal rondes stortte hij in. Full bezweek later aan zijn verwondingen en liet een rouwende vrouw en vier kinderen achter.

__________________________________
ENGLISH:

Israeli security forces detained a number of individuals in Judea and Samaria on Monday based on evidence linking them to terrorism and other crimes.

By World Israel News and TPS

Israeli forces on Monday night carried out counter-terrorism operations throughout Judea and Samaria during which they arrested 22 Arabs.

The suspects were taken for questioning related to their involvement in terrorist activities and violent disturbances against civilians and security forces.
 
The forces also searched for weapons in the Ephraim Region and seized a Carlo submachine gun.

While Arab communities in Judea and Samaria are ostensibly governed by the Palestinian Authority, the Gaza-based Hamas terror organization has made inroads as of late in the area, attempting to set up cells to perpetrate attacks on Israeli civilians.

Such attacks have taken their toll on Jewish residents of Judea and Samaria, with Palestinians using drive-by shootings, car-rammings, and stabbings to murder Israelis in public locations like bus stops and ride-sharing posts.

Last year, Israel-American activist Ari Fuld was stabbed to death at a commercial complex where Jews and Arabs shop and work alongside one another. After Fuld was stabbed in the back, he chased down his assailant. removed his firearm from his waist, and released several rounds before collapsing. Fuld later succumbed to his wounds, leaving a grieving wife and four children behind.