22 augustus 2019

2019-08-22-18.50: Israëlisch-Arabische Medische Student en zijn buurman spande samen een ISIS-aanval - Israeli Arab Medical Student and his Neighbor Plotted ISIS Attack


 Ali Armush (L) and/en Amin Yassin (R) 

Het kantoor van de officier van justitie in Haifa heeft donderdagochtend bij de rechtbank van het stadsdeel een aanklacht ingediend tegen Ali Armush, 28, en Amin Yassin, 22, van Tamra, een Arabische stad in Lower Galilee, ongeveer 12 mijl ten oosten van Acre, voor veiligheidsschendingen, evenals samenzwering om training te organiseren in terroristische daden en andere diensten namens een terroristische organisatie - ISIS en andere strafbare feiten.

Door: JewishPress

De feiten van de tenlastelegging wijzen erop dat Ali en Amin in 2014 de Islamitische Staat ISISIS steunden, 

In 2018 namen de twee contact op met de activisten van de organisatie en stuurden ze informatie en berichten over de organisatie via de app Telegram.

De twee hebben blijkbaar ook samengezworen om Amin's neef te vermoorden, die als soldaat in het Amerikaanse leger had gediend. Ze verdachten hem van deelname aan de het doden van moslims tijdens zijn militaire dienst in Afghanistan.

Daarnaast bespraken de verdachten om een auto op te blazen in het centrum van een Joodse stad in Israël.

De aanklager heeft de rechtbank gevraagd om beide verdachten voor de duur van hun gerechtelijke procedure in voorlopige hechtenis te nemen.

De ondervraging door Shin Bet onthulde, dat de twee talloze bestanden hadden gedownload met substantiële inhoud van de Islamitische Staat, inclusief trainingshandleidingen en methoden voor het maken van wapens en het uitvoeren van terroristische aanvallen, als onderdeel van een samenzwering voor een jihad op het juiste moment.

______________________________
ENGLISH:

The Haifa district attorney’s office on Thursday morning filed with the city district court an indictment against Ali Armush, 28, and Amin Yassin, 22, of Tamra, an Arab city in the Lower Galilee, some 12 miles east of Acre, for security violations, as well as conspiracy to organize training in terrorist acts and other services on behalf of a terrorist organization—ISIS, and other offenses.

By: JewishPress

The facts of the indictment indicate that during 2014, Ali and Amin supported the Islamic State—ISIS, 

In 2018 the two contacted the organization’s activists, and conveyed content and messages related to the organization through the app Telegram.

The two have apparently also conspired to murder Amin’s cousin, who had served as a soldier in the US Army and the two suspected him of participating in the killing of Muslims during his military service in Afghanistan.

In addition, the defendants discussed their desire to blow up a car bomb in the center of a Jewish city in Israel.

The prosecution has asked the court to remand both suspects to prison for the duration of their legal proceedings.

Their Shin Bet interrogation revealed that the two downloaded numerous files containing substantial contents of the Islamic State, including training manuals and methods of preparing weapons and carrying out terrorist attacks, as part of a plot for a jihad at an appropriate time.