25 augustus 2019

2019-08-25-10.35: IDF geeft nieuwe foto's vrij van klopjacht op terroristen die Rina Shnerb hebben vermoord. - IDF releases new photos of manhunt for terrorists who killed Rina Shnerb

Nederlands - English

NEDERLANDS:

De IDF bleef zaterdagavond de Westelijke Jordaanoever afstruinen op zoek naar de Palestijnen, die verantwoordelijk waren voor de bomaanslag, die Rina Shnerb doodde en haar vader Eitan en haar broer Dvir, 19, gewond raakte, bij de bekende waterbron Ein Buvin. 

Tijdens de klopjacht werden Ribhi Abu al Safa en Mohammed Abu al Safawere gearresteerd in het dorp Ein Arik bij Ramallah.  Hamas-lid Israr Ma'arouf, een student van de Birzeit Universiteit, die een tijd heeft vastgezeten in IsraĆ«lische gevangenissen, werd gearresteerd in het nabijgelegen dorp Ein Qiniya. Details over de arrestaties en de identiteit van de drie mannen werden gepubliceerd op sociale media en in de Palestijnse media. De IDF heeft het trio niet in verband gebracht met de aanval en heeft alleen verklaard dat ze tijdens de klopjacht zijn gearresteerd en nu worden ondervraagd.  

__________________
English

The IDF on Saturday night continued to scour the West Bank for the Palestinians responsible for the bombing at the popular Ein Buvin water spring, that killed Rina Shnerb and wounded her father Eitan and brother Dvir, 19.

During the manhunt Ribhi Abu al Safa and Mohammed Abu al Safawere were arrested in the village of Ein Arik close to Ramallah.  Hamas member Israr Ma'arouf, a student at Birzeit University who has spent time in Israeli jails, was arrested in the nearby village of Ein Qiniya. Details regarding the arrests and the identity of the three men were publicized on social media and in the Palestinian media. The IDF has not linked the trio to the attack, stating only that they were arrested during the manhunt and are now being interrogated.