01 december 2019

2019-12-01-14.15: Terrorist gedood tijdens een aanval op Israëlische auto's in de buurt van Hebron - Terrorist Killed While Attacking Israeli Vehicles Near Hebron

Israeli cars hit by Molotov cocktails. (illustrative) (Sliman Khader/FLASH90)

Nederlands -English

NEDERLANDS:

Op zaterdagavond werd een Arabische terrorist gedood toen hij brandbommen gooiden naar Israëlische voertuigen die in het gebied van Hebron reden.

Door TPS

De IDF verklaarde dat tijdens een operatie om aanvallen in de buurt van het dorp Beit Awa te voorkomen, de soldaten drie verdachten identificeerden die molotovcocktails gooien naar een Israëlisch auto. De troepen reageerden onmiddellijk door op de terroristen te schieten en raakten een van de verdachten.

De twee andere verdachten werden door de troepen gearresteerd en voor verhoor meegenomen.

De neergeschoten terrorist stierf aan zijn verwondingen. Arabische bronnen identificeerden de terrorist als Badawi Khaled Masalmeh.

Yochai Dimri, hoofd van de Har Hebron Regional Council, feliciteerde de IDF-strijdkrachten voor hun " toewijding en vastberadenheid in het handhaven van de veiligheid van de bewoners".

"Vanavond hebben ze terroristen geëlimineerd en gearresteerd die bewoners probeerden te vermoorden door molotovcocktails te gooien. Deze terreurcel heeft in het verleden een aantal keren onze bewoners in gevaar gebracht en vanavond werd een aanslag verijdeld", aldus de heer Flynn.

In hetzelfde nieuws hebben Israëlische troepen, die op zaterdagavond in heel Judea en Samaria antiterroristische operaties uitvoerden, zeven gezochte personen gearresteerd die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en gewelddadige onlusten tegen burgers en soldaten. De verdachten werden overgedragen voor verhoor.

______________________
ENGLISH:

An Arab terrorist was killed on Saturday night while throwing firebombs at Israeli vehicles driving in the Hebron area.

By TPS

The IDF stated that during an operation to thwart attacks near the village of Beit Awa, the soldiers identified three suspects throwing Molotov cocktails at an Israeli vehicle driving on the road. The troops responded by shooting at the terrorists and hit one of the suspects.

The two other suspects were arrested by the troops and taken for questioning.

The shot terrorist died of his wounds. Arab sources identified the terrorist as Badawi Khaled Masalmeh.

Yochai Dimri, head of the Har Hebron Regional Council, congratulated the IDF forces for their “dedicated and determined activity in maintaining the security of the residents.”

“Tonight they killed and arrested terrorists who were trying to murder residents by throwing Molotov cocktails, a terror cell that endangered our residents several times in the past and tonight was thwarted,” he said.

In related news, Israeli forces carrying out counter-terrorism operations throughout Judea and Samaria on Saturday night arrested seven wanted persons suspected of involvement in terror activities and violent disturbances against civilians and soldiers. The suspects were transferred for questioning.