17 maart 2020

2020-03-17-11.00: Shin Bet ontdekt een Hamas-complot van de 31-jarige Israelische moslima Ayia Khativ - Shin Bet discovers a Hamas plot by 31-year-old Israeli Muslim Ayia Khativ


Nederlands - English

NEDERLANDS:

Shin Bet ontdekt Israëlische moslima die is gerekruteerd om Hamas-terroristen te financieren met hulpgelden.

Door: Behind the News

Shin Bet heeft in een gezamenlijke operatie met de Israëlische politie een Israëlische moslima gearresteerd die Hamas-terroristen financierde door hulporganisaties en burgers op te lichten. De binnenlandse veiligheidsdienst gaf toestemming voor publicatie.

Op 17 februari 2020 ontdekte de Shin Bet een Hamas-complot om de 31-jarige moslima Ayia Khativ, uit het Arabische dorp Arara in het noorden van Israël, in te schakelen als terrorist voor de terreurgroep.

Ze werd gerekruteerd door twee terroristen, beide leden van Hamas's Izz-a-Din al-Qassam, de 29-jarige Muhammed Pilpel, een inwoner van Beit Lahiya en de 32-jarige Mahmoud Halua, een inwoner van Jabaliya in Gaza.

Volgens Shin Bet werd de moslima-terrorist gerekruteerd om missies voor Hamas uit te voeren, waaronder het financieren van terreuraanslagen en het helpen bouwen van terreurtunnels en infrastructuur.

Shin Bet ontdekte dat ze honderdduizenden Shekels aan de terreurgroep leverde door hulporganisaties en burgers op te lichten die geld doneerden met als doel patiënten en behoeftigen te helpen.

Ze gebruikte de benarde situatie van Gazanen die humanitaire vergunningen kregen om Israël binnen te komen voor medische behandeling en zakelijke activiteiten.

Hamas in Gaza blijft cynisch gebruik maken van de humanitaire omstandigheden om terreuractiviteiten te bevorderen. Shin Bet zal alle vijandige spionage-activiteiten van terreurorganisaties in Gaza blijven verijdelen en beschouwt uitbuiting van hulpbehoevende Israëlische burgers voor terroristische activiteiten als zeer wreed ”, zei Shin Bet in een verklaring.


******************
ENGLISH:

Shin Bet uncovers Israeli Muslima recruited to finance Hamas terrorists with aid funds

By: Behind the News

The Shin Bet in a joint operation with the Israeli police arrested an Israeli Muslima who was funding Hamas terrorists by scamming aid organizations and civilians, the domestic security agency cleared for publication.

On February 17, 2020, the Shin Bet uncovered a Hamas plot to enlist 31-year-old Ayia Khativ, a Muslima mother of two from the Arab village of Arara in northern Israel, as a terrorist operating for the terror group.

She was recruited by two terrorists, both members of Hamas’s Izz-a-Din al-Qassam, 29-year-old Muhammed Pilpel, a resident of Beit Lahiya and 32-year-old Mahmoud Halua, a resident of Jabaliya in Gaza.

According to the Shin Bet, the Muslima terrorist was recruited to carry out missions for Hamas, including financing terror attacks and helping to build terror tunnels and infrastructure.

The Shin Bet uncovered that she provided the terror group with hundreds of thousands of shekels by scamming aid organizations and civilians who donated funds with the aim of helping patients and the needy.

She used the plight of Gazans who were granted humanitarian permits to enter Israel for medical treatment and business activity.

“Hamas in Gaza continues to cynically exploit the humanitarian conditions to promote terror activities. The Shin Bet will continue to thwart any hostile espionage activities by terror organizations in Gaza and considers de the exploitation of Israeli citizens for assistance in terrorist activities very harshly”, the Shin Bet said in a statement.