24 maart 2020

2020-03-24-13.10: Hoofd van de gezamenlijke Arabische verklaart Jeruzalem te veranderen in Kalifaat - Head of Joint Arab List Vows to Turn Jerusalem into Caliphate

Nederlands -English

NEDERLANDS:

Terwijl Benny Gantz nadenkt over manieren om hem in zijn coalitie te verwelkomen, onthulde het hoofd van de gezamenlijke Arabische lijst, Ayman Odeh in een tweet dat hij "zal vechten voor de bevrijding van Jeruzalem totdat het de hoofdstad van Palestina wordt".

Op de post van Odeh staat een afbeelding van de Al-Aqsa Moskee: "Ik feliciteer onze [Palestijnse] natie met het herdenken van de 'Isra' en de Miraj [volgens het moslimgeloof - de opkomst van de profeet Mohammed naar de hemel vanuit de Al-Moskee compound." In de geest van deze feestelijke dag zetten wij ons in voor de strijd totdat Jeruzalem, dat sinds 1967 samen met zijn inwoners, zijn muren, de Al-Aqsa-moskee en de plaats van de rechtspraak is veroverd, de hoofdstad van de Palestijnse staat wordt. “

Arutz Sheva vroeg het kabinet van Odeh om opheldering over wat hij bedoelde met 'strijd', aangezien dit vaak wordt geïnterpreteerd als een strijd tegen Israël. De vraag ontwijkend beantwoordde zijn bureau met de woorden: "Wanneer heb je ooit aan een Joodse MK gevraagd wat hij bedoelde met 'strijd'?"***************************
ENGLISH:

While Benny Gantz is considering ways to welcome him into his coalition, Head of the Joint Arab List, Ayman Odeh revealed in a tweet that he will “fight for the liberation of Jerusalem until it becomes the capital of Palestine.”

Odeh’s post features an image of the Al-Aqsa Mosque saying: “I congratulate our [Palestinian] nation for commemorating the ‘Isra’ and the Miraj [according to the Muslim belief – the rise of the Prophet Muhammad to heaven from the Al-Mosque compound.” In the spirit of this festive day, we commit ourselves to the struggle until Jerusalem, who has been conquered since 1967 along with its inhabitants, its walls, the Al-Aqsa mosque and the place of judgment, will be the capital of the Palestinian state. “


Arutz Sheva asked Odeh’s cabinet to clarify what he meant by ‘struggle’ as it is often interpreted as a fight against Israel. Dodging the question, his bureau responded saying: “When did you ever ask a Jewish MK what he meant by ‘struggle’?”