02 mei 2020

2020-05-02-13.30: Corona-doorbraak: Drug blokkeert virus, spoed FDA goedkeuring verwacht - Corona breakthrough: Drug blocks virus, emergency FDA approval expected

Foto Anti-coronavirus drug remdesivir. (shutterstock)

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Remdesivir bleek effectief tegen het coronavirus in een recente studie en de Amerikaanse Food and Drug Administration is naar verluidt van plan om het gebruik binnenkort toe te staan.

Door World Israel News Staff en AP

Wetenschappers kondigden woensdag de eerste effectieve behandeling tegen het coronavirus aan - een experimentele drug die het herstel van COVID-19 patiënten kan versnellen - in een grote medische vooruitgang die kwam toen de economische duisternis die werd veroorzaakt door de plaag zich verdiepte in de VS en Europa.

De Food and Drug Administration (FDA) van de V.S. bereidt zich voor om de drug voor noodsituatiegebruik toe te laten en een aankondiging zou ,, reeds op woensdag kunnen worden gedaan," rapporteerde de New York Times, die een hogere ambtenaar van de Trump administratie aanhaalt.

"Remdesivir heeft een duidelijk, significant, positief effect in het verminderen van de tijd tot herstel," zei Dr. Anthony Fauci, de hoogste besmettelijke-ziekte-deskundige van de overheid van de V.S.. "Het is een zeer belangrijk bewijs van het concept, omdat het bewijst dat een medicijn dit virus kan blokkeren."

Fauci voegde eraan toe, "Dit zal de standaard van de zorg zijn."

Remdesivir is ontwikkeld door het biotechbedrijf Gilead Sciences, dat een grote studie heeft uitgevoerd waaruit blijkt dat het geneesmiddel de tijd die nodig is voor COVID-19 patiënten om te herstellen met gemiddeld vier dagen heeft verkort, van 15 tot 11 dagen. Ook, werd een tendens naar minder sterfgevallen gezien onder die op de drug, bovengenoemde Fauci.

De studie werd uitgevoerd door de U.S. National Institutes of Health en omvatte 1063 in het ziekenhuis opgenomen coronavirus patiënten over de hele wereld.

Economisch lijden

Het nieuws kwam toen de Amerikaanse regering meldde dat de Amerikaanse productie in een alarmerend tempo krimpt in de grootste en snelste ineenstorting sinds de Depressie. Het virus heeft sinds december wereldwijd meer dan 220.000 mensen gedood, waaronder ongeveer 60.000 in de VS, en heeft geleid tot lockdowns en andere beperkingen die fabrieken en andere bedrijven over de hele wereld hebben gesloten.

In het midden van de sluitingen, zeiden de V.S. zijn bruto binnenlands product, of de output van goederen en de diensten, gekrompen op een jaarlijks tempo van 4.8% in de januari-maart periode, de scherpste driemaandelijkse daling sinds de globale ineenstorting van meer dan een decennium geleden.

En het ergste moet nog komen: Het Congressional Budget Office heeft geschat dat het BBP van 's werelds grootste economie zal dalen met 40% per jaar gedurende de drie maanden die eindigen in juni.

De laatste cijfers over mensen die een werkloosheidsuitkering in de VS aanvragen, worden donderdag vrijgegeven, en economen schatten dat 1 op de 6 Amerikaanse werknemers, of ongeveer 30 miljoen mensen, hun baan in de afgelopen zes weken hebben verloren.

Het Amerikaanse werkloosheidscijfer voor april komt eind volgende week uit, en economen hebben voorspeld dat het kan oplopen tot 20% van de beroepsbevolking - een niveau dat sinds de depressie niet meer is voorgekomen.

Bevestigde infecties bereikten wereldwijd meer dan 3,2 miljoen, waaronder 1 miljoen in de VS, volgens een aantekening van Johns Hopkins University. De werkelijke aantallen sterfgevallen en infecties worden verondersteld veel hoger te zijn als gevolg van beperkte tests, verschillen in het tellen van de doden en verhulling door sommige regeringen.

Een effectieve behandeling zou een diepgaand effect kunnen hebben op de uitbraak, aangezien een vaccin waarschijnlijk een jaar of meer weg is.

De economische schade stapelt zich ondertussen elders in de wereld op.

Wereldwijd heeft de belangrijkste arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties haar voorspelling van het verlies van voltijd-equivalenten in het tweede kwartaal verhoogd tot naar schatting 305 miljoen.

Het voorspelde ook dat 1,6 miljard werknemers in de "informele economie", met inbegrip van degenen die werken zonder de juiste contracten of toezicht door de overheid regelgeving, "in direct gevaar zijn dat hun levensonderhoud wordt vernietigd". Dat is bijna de helft van de wereldwijde beroepsbevolking van 3,3 miljard mensen.

"Het virus heeft veel schade toegebracht aan de economie, en er is gewoon zoveel onzekerheid nu," zei Mark Zandi, hoofdeconoom bij Moody's Analytics.

 

*************************
ENGLISH:

Remdesivir proved effective against the coronavirus in a recent study and the U.S. Food and Drug Administration reportedly plans to authorize use shortly.

By World Israel News Staff and AP

Scientists on Wednesday announced the first effective treatment against the coronavirus — an experimental drug that can speed the recovery of COVID-19 patients — in a major medical advance that came as the economic gloom caused by the scourge deepened in the U.S. and Europe.

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) is preparing to authorize the drug for emergency use and an announcement could be made “as early as Wednesday,” the New York Timesreported, quoting a senior Trump administration official.

“Remdesivir has a clear-cut, significant, positive effect in diminishing the time to recovery,” said Dr. Anthony Fauci, the U.S. government’s top infectious-disease expert. “It is a very important proof of concept because what it is proving is that a drug can block this virus.”

Fauci added, “This will be the standard of care.”

Remdesivir was developed by biotech company Gilead Sciences, which carried out a major study demonstrating that the drug shortened the time it takes for COVID-19 patients to recover by four days on average, from 15 days to 11. Also, a trend toward fewer deaths was seen among those on the drug, Fauci said.

The study was run by the U.S. National Institutes of Health and involved 1,063 hospitalized coronavirus patients around the world.

Economic suffering

The news came as the U.S. government reported that American output is shriveling at an alarming rate in the biggest and fastest collapse since the Depression. The virus has killed over 220,000 people worldwide since December, including about 60,000 in the U.S., and led to lockdowns and other restrictions that have closed factories and other businesses around the world.

Amid the shutdowns, the U.S. said its gross domestic product, or output of goods and services, shrank at an annual rate of 4.8% in the January-March period, the sharpest quarterly drop since the global meltdown of more than a decade ago.

And the worst is yet to come: The Congressional Budget Office has estimated that the GDP of the world’s biggest economy will plunge at a 40% annual rate during the three-month period that ends in June.

The latest figures on people applying for unemployment benefits in the U.S. are set to be released Thursday, with economists estimating perhaps 1 in 6 American workers, or about 30 million people, have lost their jobs over the past six weeks.

The U.S. unemployment rate for April will come out at the end of next week, and economists have forecast that it could range as high as 20% of the workforce — a level not seen since the Depression.

Confirmed infections globally reached more than 3.2 million, including 1 million in the U.S., according to a tally by Johns Hopkins University. The true numbers of deaths and infections are believed to be much higher because of limited testing, differences in counting the dead and concealment by some governments.

An effective treatment could have a profound effect on the outbreak, since a vaccine is probably a year or more away.

Economic damage, meanwhile, is piling up elsewhere around the world.

Globally, the United Nations’ main labor body raised its prediction of full-time-equivalent job losses in the second quarter to an estimated 305 million.

It also projected that 1.6 billion workers in the “informal economy,” including those working without proper contracts or oversight by government regulation, “stand in immediate danger of having their livelihoods destroyed.” That is nearly half the global workforce of 3.3 billion people.

“The virus has done a lot of damage to the economy, and there is just so much uncertainty now,” said Mark Zandi, chief economist at Moody’s Analytics.