02 juli 2020

2020-07-02: Hamas Vuurt Waarschuwingsraketten af: Indicatie van de twee-fronten oorlog tegen Israël deze zomer - Hamas Fires Warning Missiles: Indicating Two-Front War Against Israel Summer

Palestinian Hamas militants take part in an anti-Israel military show in the southern Gaza Strip, on November 11, 2019. Photo by Abed Rahim Khatib

Nederlands - English

NEDERLANDS:

"U bent mijn oorlogsknuppel, [mijn] strijdwapens; met u heb ik naties geknuppeld, met u heb ik koninkrijken vernietigd;" Jeremia 51:20 (De Israël Bijbel™)

Palestijnse Hamas-militanten nemen deel aan een anti-Israëlische militaire show in de zuidelijke Gazastrook, op 11 november 2019. Foto van Abed Rahim Khatib. Op dinsdagavond, vlak voor de Knesset in stemming zou worden gebracht over annexatie, vuurde Hamas 20 raketten af in de Middellandse Zee als een show van kracht. De Israëlische media meldden dat IDF-bronnen ontkenden dat er raketten waren afgevuurd. De laatste raketaanval vanuit Gaza was 23 februari, toen bijna 100 raketten werden afgevuurd. 

Door Adam Eliyahu Berkowitz - Breaking Israel News

Op vrijdag zei het Israëlische leger dat twee raketten vanuit de Gazastrook naar Israël werden afgevuurd zonder schade te veroorzaken. Geen enkele Palestijnse groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Dit komt na een waarschuwing vorige week dat de Israëlische annexatie van Judea en Samaria een "oorlogsverklaring" zou zijn.


 "Dit ellendige besluit en plan, we zullen niet lang praten, maar het kort en duidelijk zeggen - het verzet beschouwt het besluit als een oorlogsverklaring aan het Palestijnse volk. Het verzet is bereid zijn volk en zijn heilige plaatsen te beschermen", zei Abu Ubaida, de woordvoerder van de Izz el-Deen al-Qassam Brigade, de gewapende vleugel van de Hamas-beweging, vorige week.

Zijn verklaring werd afgelegd ter nagedachtenis aan de dag dat IDF-soldaat Gilad Shalit op 25 juni 2006 gevangen werd genomen.Shalit werd gevangen genomen door Hamas in een grensoverschrijdende inval via tunnels in de buurt van de Israëlische grens.

Tijdens een toespraak in Gaza-stad op dinsdag riep Hamas-woordvoerder Hazim Qasim op tot een Dag van de Woede op woensdag, wanneer de Knesset in stemming wordt gebracht over het annexeren van delen van Judea en Samaria.  

"Gaza zal deel uitmaken" van elke confrontatie ter plaatse, zei Qasim, en benadrukte dat gewapend verzet "de beste manier is om de Israëlische annexatie te bestrijden en pogingen om het land te verdelen te ondermijnen".

Qasim riep op tot eenheid onder alle Palestijnen "niet alleen in de Gazastrook, maar ook in andere delen van het land", waarbij hij de Arabieren die in Israël wonen aanspoorde om de wapens op te nemen.

Als deze oproep wordt aangenomen en in een gewapend conflict escaleert, zou dit kunnen betekenen dat Israël deze zomer zowel aan zijn noordelijke als zuidelijke grenzen met bedreigingen wordt geconfronteerd, aangezien rapporten uit Beiroet aangeven dat Hezbollah ook van plan is een oorlog met Israël te beginnen.

De stemming in de Knesset is het resultaat van een coalitieakkoord tussen Netanyahu, hoofd van de Likudpartij, en zijn politieke tegenstander, Benny Gantz, hoofd van de Blauw en Wit Partij. Volgens het akkoord kan de regering de annexatie van 132 joodse steden en dorpen en de Jordaanvallei nastreven. Dit vertegenwoordigt 30 % van de Westelijke Jordaanoever die aan Israël is toegewezen in het kader van het plan van Trump voor het Midden-Oosten, dat officieel wordt aangeduid als "Peace to Prosperity": Een visie om het leven van het Palestijnse en Israëlische volk te verbeteren. Het plan voorziet ook voorwaardelijk in een Palestijnse staat op de resterende 70 % van het grondgebied. 

Hamas heeft misschien plannen om de Palestijnse Autoriteit over te nemen als ze de heersende regering in een onafhankelijke Palestijnse staat in Judea en Samaria worden, zoals ze dat in 2007 in Gaza hebben gedaan, maar het plan van Trump heeft niet direct betrekking op Hamas in Judea en Samaria. Wel wordt de ontwapening van Hamas en de islamitische Jihad in de Gazastrook verplicht gesteld. 

Het plan van Trump roept ook op tot erkenning van het bestaansrecht van Israël als joodse staat. Dit staat haaks op het Hamas-convenant, dat elke onderhandelde nederzetting afwijst en de Jihad (gewapende confrontatie) als enig alternatief toestaat met als doel elke Jood op de planeet uit te roeien. 

Het Trump-plan verwerpt een Palestijnse hoofdstad in Oost-Jeruzalem en stelt in plaats daarvan een Palestijnse hoofdstad aan de rand van de stad voor, terwijl het Hamasconvenant de Tempelberg in Jeruzalem voorstelt als het heilige punt waar de goddelijke kosmologie en de tijdsgeschiedenis elkaar ontmoeten.

 

******************************
ENGLISH:

Palestinian Hamas militants take part in an anti-Israel military show in the southern Gaza Strip, on November 11, 2019. Photo by Abed Rahim Khatib

"You are My war club, [My] weapons of battle; With you I clubbed nations, With you I destroyed kingdoms;” Jeremiah 51:20 (The Israel Bible™)

Palestinian Hamas militants take part in an anti-Israel military show in the southern Gaza Strip, on November 11, 2019. Photo by Abed Rahim KhatibOn Tuesday night, just before the Knesset was set to vote on annexation, Hamas fired 20 rockets into the Mediterranean Sea as a show of strength. Israeli media reported that IDF sources denied that any rockets had been fired. The last rocket attack from Gaza was February 23 when nearly 100 rockets were fired. 

By Adam Eliyahu Berkowitz  - Breaking Israel News

On Friday, the Israeli army said two rockets were fired from the Gaza Strip toward Israel without causing any damage. No Palestinian group has claimed responsibility for the attack.

This comes after a warning last week that Israeli annexation of Judea and Samaria would constitute a “declaration of war.”

“This wretched decision and plan, we’ll not talk at length, but say it shortly and clearly – the resistance considers the decision as a declaration of war on the Palestinian people. The resistance is ready to protect its people and its holy places,” Abu Ubaida, the spokesman of the Izz el-Deen al-Qassam Brigade, the armed wing of the Hamas movement, said last week.

His statement was made in commemoration of the day IDF soldier Gilad Shalit was taken prisoner on June 25, 2006. Schalit was captured by Hamas in a cross-border raid via tunnels near the Israeli border.

At a speech in Gaza City on Tuesday, Hamas spokesman Hazim Qasim, called for a Day of Rage on Wednesday when the Knesset is slated to vote on annexing parts of Judea and Samaria.  

“Gaza will be part” of any confrontation on the ground, Qasim said, emphasizing that armed resistance “is the best way to fight the Israeli annexation and undermine attempts to partition the country.”

Qasim called for unity among all the Palestinians “not only in the Gaza Strip but also in other parts of the country,” essentially urging Arabs living inside Israel to take up arms.

If this call is taken up and escalates into armed conflict, this could mean that Israel will be facing threats this summer on both its northern and southern borders as reports from Bierut indicate that Hezbollah is planning on starting a war with Israel as well.

The Knesset vote comes as a result of a coalition deal between Netanyahu, head of the Likud Party, and his political opponent, Benny Gantz, head of the Blue and White Party. As per the agreement, the government can pursue annexation of 132 Jewish cities and towns and the Jordan Valley. This represents 30 % of the West Bank allocated to Israel under the Trump administration’s plan for the Middle East, officially referred to as Peace to Prosperity: A Vision to Improve the Lives of the Palestinian and Israeli People. The plan also conditionally provides for a Palestinian state on the remaining 70% of the territory. 

Hamas may have plans to usurp the Palestinian Authority should they become the ruling government in an independent Palestinian state in Judea and Samaria, as they did in Gaza in 2007, but the Trump plan does not directly involve Hamas in Judea and Samaria. It does, however, mandate disarming Hamas and the Islamic Jihad in Gaza. 

The Trump plan also calls for recognizing the right of Israel to exist as a Jewish state. This is directly counter to the Hamas Covenant, which rejects outright any negotiated settlement, allowing for Jihad (armed confrontation) as the only alternative with the goal of annihilating every Jew on the planet. 

The Trump plan rejects a Palestinian capital in East Jerusalem, proposing instead a Palestinian capital on the outskirts of the city whereas the Hamas Covenant represents the Temple Mount in Jerusalem as the sacred point where divine cosmology and temporal history meet.