07 september 2020

2020-09-07: Drone dropt honderden zakjes marihuana boven Tel Aviv - Drone drops hundreds of bags of marijuana over Tel Aviv

Nederlands - English

NEDERLANDS:

Vorige week regende het marijuana in Tel Aviv. Op donderdagmiddag verspreidde een drone kleine zakjes met cannabis rond het Rabinplein. Enthousiaste inwoners renden naar de zakjes om ze op te vissen en vonden daarin een afbeelding met de tekst ‘ahavat chinam’, in een groen hart. Ahavat chinam betekent letterlijk ‘gratis liefde’, maar heeft de connotatie van ‘onvoorwaardelijke liefde’.

De zakjes waren een geste van een populaire groep op Telegram genaamd Green Glider, die pleit voor het legaliseren van softdrugs. Een aankondiging op hun Telegram-kanaal over het “Project Cannabisregen” vertelt dat er elke week 1 kilogram cannabis zal worden verspreid, verdeeld over 500 zakjes van 2 gram. Dit zal telkens op een andere locatie in het land gebeuren.

De aankondiging zei ook dat de drone-actie onderdeel was van een poging om uit te zoeken op welke manier marihuana in deze coronatijden op nieuwe manieren bij de klant kan komen.

Gistermiddag zijn twee mannen in de 30 aangehouden die de drone zouden hebben bestuurd. Zij worden beschuldigd van drugshandel, vertelde een woordvoerder van de politie in de krant Maariv.

*****************************

*****************************

ENGLISH:

Last week, it rained marijuana in Tel Aviv. On Thursday afternoon, a drone spread small bags of cannabis around Rabinplein. Enthusiastic locals ran to fish the bags and found an image with the text "ahavat chinam" in a green heart. Ahavat chinam literally means "free love", but has the connotation of "unconditional love".

The bags were a gesture by a popular group on Telegram called Green Glider, which advocates the legalization of soft drugs. An announcement on their Telegram channel about the “Project Cannabis Rain” says that 1 kilogram of cannabis will be distributed every week, divided into 500 2-gram bags. This will always be done at a different location in the country.

The announcement also said the drone action was part of an effort to find out how marijuana can reach customers in new ways during these corona times.

Yesterday afternoon, two men in their 30s who allegedly piloted the drone were arrested. They are accused of drug trafficking, a police spokesman told the Maariv newspaper.