18 november 2020

2020-11-18: Opkomende terreurgroepen proberen Jordaanse controle over de Tempelberg ter discussie te stellen - Growing terror cell seeks to challenge Jordan's control pf Temple Mount.

Palestijnse aanhangers van de islamitische partij "Hizb ut-Tahrir" nemen op 11 februari 2020 deel aan een demonstratie tegen het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump in het Midden-Oosten in de stad Hebron. Foto door Wisam Hashlamoun / Flash90

Nederlands - English

NEDERLANDS:

‘Eens zal de dag komen dat de berg met de tempel van de HEER rotsvast zal staan, verheven boven de heuvels, hoger dan alle bergen. Alle volken zullen daar samenstromen, … Jesaja 2:2 (NBV)

Door: JNS

De 15.000 moslims die op 30 oktober de binnenplaatsen van de Tempelberg-moskeeën binnenstormden, werd een nieuwsbericht over COVID-19. Maar het echte verhaal was veel groter: het enorme protest tegen Frankrijk bij de Al-Aqsa-moskee werd georganiseerd door Hizb ut-Tahrir (de Islamitische Bevrijdingspartij), waarover het Israëlische publiek nog weinig tot niets had gehoord.

Er is een directe lijn tussen de ideologie van deze beweging, die al verboden is door een aantal Europese en Arabische staten, en de ideologie van de keel-doorsnijdende islamitische terroristen die onlangs hun activiteiten in Frankrijk hervatten. Althans in termen van zijn doelen, zo niet zijn tactieken, is Hizb ut-Tahrir de tweelingbroer van Al-Qaeda en de Islamitische Staat, wiens mensen achter de terroristische schietpartij in Wenen op 2 november zaten.

In Oost-Jeruzalem heeft Hizb ut-Tahrir tienduizenden supporters. De beweging geeft wekelijks les op de Tempelberg, meestal op donderdag, en heeft vestigingen in Abu Dis, al-Azariya, Ramallah, al-Bira, de oude stad van Jeruzalem, Beit Hanina, Beit Safafa en Sur Baher, evenals één in Hebron. Volgens veiligheidsfunctionarissen wint de beweging de laatste jaren aan populariteit. Nu blijkt dat wereldwijd de dreiging ook is toegenomen.

De Islamitische Bevrijdingspartij is niet nieuw. Sinds het in 1952 in Jeruzalem werd gesticht door Sheikh Taqi al-Din al-Nabhani, predikte het de oprichting van een Islamitisch kalifaat zoals dat bestond onder de islamitische profeet Mohammed (zij noemen het 'de zuivere periode') en de oprichting van een Islamitische Staat. De groep zegt dat de term tahrir ("bevrijding") verwijst naar een totale bevrijding van de westerse culturele invloed. Territoriale bevrijding is slechts de tweede stap.

Leden van de beweging, die ook actief is in Groot-Brittannië, Australië, Indonesië, de Verenigde Staten en verschillende Arabische landen, streven ernaar elke nationale regering te vervangen door een wereldwijde moslimregering. Volgens hen zijn de regeringen in Egypte, Turkije en Jordanië, evenals Fatah en zelfs Hamas, allemaal nationaal van aard en daarom obstakels in de weg naar de droom van een wereldwijd kalifaat.

David Koren, een onderzoeker aan het Jerusalem Institute for Strategy and Security en een voormalig adviseur van de burgemeester van Jeruzalem over kwesties in verband met Oost-Jeruzalem, legde uit dat “de invloed van Hizb ut-Tahrir in Jeruzalem en Judea en Samaria veel groter is dan het lijkt. "

"De echte vraag rijst al jaren naar aanleiding van de de activiteiten van de organisatie, of en wanneer ze haar op dawa gebaseerde activiteit, het versterken van religie door overreding en prediking, zal omruilen voor gewelddadige jihad zoals de recente gebeurtenissen in Frankrijk," zei Koren.

“In de Palestijnse context promoot Hizb ut-Tahrir twee belangrijke kwesties: 1)de basis te leggen om van de Al-Aqsa-moskee een toekomstig platform te maken waar het wereldkalifaat uiteindelijk zal worden uitgeroepen, en 2) de positie van Jordanië als bewaker van Islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem ter discussie te stellen, " zei hij.

In 2016 presenteerde de toenmalige Israëlische minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan het kabinet een voorstel om Hizb ut-Tahrir te verbieden. Het materiaal dat aan de ministers werd gegeven, bevatte voorbeelden uit de hele wereld van hoe Hizb ut-Tahrir overging op terrorisme. Het bevatte veel citaten van extremisten, evenals preken die door de mensen van de beweging in Jeruzalem werden gepredikt.

Maar de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet verzette zich tegen het verbieden van de groep, met het argument dat de groep in Israël niet de stap naar geweld en terrorisme had gemaakt. Hen werd toegestaan openlijk te opereren om te voorkomen dat het ondergronds zou gaan, wat het moeilijker zou maken voor het veiligheidsdienst om zijn activiteiten te monitoren. Premier Benjamin Netanyahu, die oorspronkelijk de positie van Erdan steunde, koos uiteindelijk de kant van de Shin Bet.

Dat besluit uit 2016 heeft een prijs. Zelfs als Hizb ut-Tahrir zelf geen terroristische aanslagen pleegt, kan en heeft zijn invloed buiten de eigen kring leden van andere organisaties ertoe aangezet om terroristische aanslagen te plannen of te proberen. Een voorbeeld is de cel van de Islamitische Staat die in oktober 2016 in het vluchtelingenkamp Shuafat werd blootgelegd. Een ander voorbeeld is een schietincident op een bus in de wijk Ramot in maart 2016. Een van de twee terroristen achter de schietpartij had een zwarte Hizb ut-Tahrir-vlag in zijn auto.

Een eerder voorbeeld was de gerichte moord in 2013 op drie salafistische agenten uit het dorp Yatta die terroristische aanslagen tegen Israëlische doelen aan het plannen waren.

Zelfs de terroristische aanslag op Mike's Place-bar aan het strand van Tel Aviv in april 2003, die werd uitgevoerd door twee terroristen die de Britse nationaliteit hadden en waarbij drie mensen werden vermoord, werd in verband gebracht met Hizb ut-Tahrir. Hamas had misschien de verantwoordelijkheid opgeëist, maar het bleek dat het bombardement werd gepleegd door twee Britse moslims van Pakistaanse afkomst die in Londen een sjeik hadden ontmoet die geïdentificeerd werd met Hizb ut-Tahrir.

De prijs voor het niet verbieden van Hizb ut-Tahrir omvatte het accepteren van de inhoud die gepredikt wordt door de woordvoerders van de beweging in Jeruzalem en op de Tempelberg zelf. Het lijkt in veel opzichten op de inhoud die wordt gepredikt door islamitische extremisten elders in de wereld, waaronder Frankrijk.

De meest prominente woordvoerder van de groep in Oost-Jeruzalem van de afgelopen jaren is sjeik Issam Amira. Amira vindt dat "het islamitische kalifaat opnieuw moet worden gecreëerd, zodat het de legers kan leiden in de oorlog tegen ketters", en dat "om dat te bereiken de activisten moeten samenwerken met alle moslims en een Islamitische staat moeten vestigen." Volgens Amira "vereist dit de vernietiging van instellingen in de islamitische wereld, zonder genade of medelijden met een van die entiteiten."

In het verleden heeft Amira ook gesproken over "vijanden die in meer dan één god geloven", en bood hen drie opties: om zich tot de islam te bekeren, een djizya-belasting te betalen, of "dat wij de hulp van Allah zoeken in de strijd tegen hen."

Een andere sjeik, Nidal Siyam, die op 30 oktober protesteerde tegen Frankrijk, riep "mensen van de natie die loyaal zijn en in zijn legers werken, op om door te gaan om de rollen van de onderdrukkers om te draaien". Overigens bad Siyam in 2017 in Al-Aqsa voor "de afslachting van Europeanen en Amerikanen en onze [Arabische] criminele en verraderlijke heersers."

"O Allah, laat niemand van hen achter op aarde ... O Allah, vervang hen door een emir van de gelovigen", bad hij.

De huidige emir van Hizb ut-Tahrir is Ata Abu Rashta, 77, een inwoner van het Hebron-gebied en burgerlijk ingenieur van beroep. Tot 2003 woonde hij in Jordanië en verhuisde daarna naar een onbekende locatie nadat hij een paar keer was gearresteerd en Jordanië zijn activiteiten beperkte. 

Tegen de waarden van de kruisvaarders

Een andere prediker van Hizb ut-Tahrir, Ali Abu Ahmad, zei onlangs dat het antwoord op de Franse president Emmanuel Macron, die "de publicatie van aanstootgevende cartoons van de profeet Mohammed ondersteunde", zou zijn om het islamitische kalifaat te herstellen en " Parijs tot puin te vernietigen door moslimlegers, geleid door dat kalifaat. " Deze opmerkingen en soortgelijke opmerkingen, waarvan de meeste werden gemaakt op de verjaardag van Mohammed, komen overeen met een officiële verklaring van Hizb ut-Tahrir in Israël. Nadat de Mohammed-cartoons opnieuw werden gepubliceerd in Frankrijk noemde hij de Franse en westerse beschaving 'vals, atheïstisch en pervers ... gehaat door de ware religie [islam], en “riep op tot jihad als een echte reactie op ketters ”.

Shaul Bartal van het Begin-Sadat Center for Strategic Studies aan de Bar-Ilan University, een expert op het gebied van jihadistische groeperingen, heeft veel tijd besteed aan onderzoek naar Hizb ut-Tahrir en zijn activiteiten in Israël. Frankrijk, zo legde hij uit, “wordt nu door Hizb ut-Tahrir en soortgelijke groepen gedefinieerd als een vijand van de islam. Zoals de organisatie het ziet, vertegenwoordigt Frankrijk de waarden van de kruisvaarders die in de kern tegen de profeet Mohammed waren. De Islam heeft de plicht om de waarden van de kruisvaarders te bestrijden en Islamitische heilige plaatsen te verdedigen, waaronder Al-Aqsa. "

Bartal zei dat elke keer dat de Islam botst met het seculiere Frankrijk, voor islamitische radicalen “dit de kruisvaardersgeest van het Westen” illustreert. De kruisvaarders, die het Heilige Land veroverden, en nu de Fransen, zijn de ultieme vijand. Een gewoon mens ziet de kruisvaarders als geschiedenis. Hizb ut-Tahrir ziet ze als een realiteit die gedood moet worden. De gebeurtenis op de Tempelberg was slechts een deel van het hele plaatje. "

Op de vraag welke plaats Joden innemen in de visie van Hizb ut-Tahrir, zei Bartal: “In tegenstelling tot andere Palestijnse bewegingen, die de Palestijnse kwestie presenteren als een probleem met het zionisme of het westerse kolonialisme, wordt zionisme niet genoemd in de geschriften van de Islamitische Bevrijdingspartij. Het conflict is tussen de Islam en de Joden. Israël wordt genoemd als een staat van de Joden of als een Joodse entiteit. Zij beschouwen Palestina als ... een onafscheidelijk onderdeel van Dar al-Islam [Huis van de islam] en geen enkele Jood heeft het recht om daar te wonen. "

Bartal voegde eraan toe dat Hizb ut-Tahrir “terroristen en terroristische aanslagen en alle agressieve activiteiten tegen Joden’ prijst. Dit is een organisatie die Jodenhaat predikt, met uitgebreide literatuur tegen Joden en tegen de staat Israël en het Westen in het algemeen. "

Kuisheidspatrouilles in straatjes

Een paar jaar geleden schreef luitenant-kolonel (res.) Baruch Yedid, een voormalig adviseur voor Arabische zaken bij het Centrale Commando van de IDF, een standpunt over de Hizb ut-Tahrir-activiteit in Israël. Yedid vreest dat de veterane "bevrijdings"partij aan het veranderen is in een jihadistische groepering.

"Geen ideeën meer verspreiden in besloten salonbijeenkomsten, maar gewelddadige groepen ontwikkelen, banden aangaan met wereldwijde jihadorganisaties en cellen en bases opzetten", waarschuwde hij.

Op dit moment, zegt Yedid, is de belangrijkste uitvalsbasis van de groep Londen.

De groep, zei hij, "is een politieke islamitische beweging die de wetten van geen enkel land, Arabisch of westers, erkent en een religieuze staat wil vestigen."

Volgens Yedid wordt het lidmaatschap van de groep geheimgehouden en hebben leden hun activiteit decennialang verborgen gehouden.

“De enigen die welkom zijn, zijn moslimmannen en -vrouwen die de strengste religieuze levensstijl aannemen. Onlangs, geïnspireerd door Al-Qaeda en Hamas, is het zelfvertrouwen van de groep gegroeid en het besteedt niet zo veel zorg als het deed aan geheimhouding van hun activiteiten. De leden gaan van deur tot deur om te rekruteren,” zei hij.

Yedid vertelt ook over leden van de groep in Oost-Jeruzalem die jonge mensen sloegen die betrapt werden op het consumeren van alcohol of die zich niet hielden aan het vasten tijdens de Ramadan. In de straatjes van Oost-Jeruzalem en in dorpen buiten de oostelijke helft van de stad sloegen ze ook jonge vrouwen die niet bescheiden genoeg gekleed waren, zei hij.  Degene die de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken met hun schoenen geslagen hadden toen hij de Al-Aqsa-moskee bezocht kwamen ook uit die groep, voegde hij eraan toe. Hij merkte op dat Hizb ut-Tahrir de Palestijnse Autoriteit, evenals Arabische regeringen zoals Egypte of Jordanië, als legitieme doelwitten beschouwt vanwege hun 'on-islamitische' gedrag. Naar hun gevoel, ‘vertraagt’ dat de oprichting van een islamitisch kalifaat en de verspreiding van de religie en de komst van de Dag des Oordeels.

Hizb ut-Tahrir is actief in 50 landen en heeft ongeveer een miljoen geregistreerde leden. Marokko, Tunesië, Jordanië, Egypte, Azerbeidzjan en vele andere landen hebben zijn leden gearresteerd en sommigen van hen gevangengezet. In Egypte, Turkije, China en de meeste Arabische staten is de beweging verboden. Duitsland deed hetzelfde nadat bleek dat het brein achter de aanslag van 11 september, Mohammad Atta, beïnvloed was door de ideologie van Hizb ut-Tahrir. Volgens westerse waarnemers heeft de groep de weg geëffend voor Al-Qaeda.

Maar voorlopig heeft Israël het verbieden van Hizb ut-Tahrir vermeden om het voor de veiligheids- en defensie-instellingen gemakkelijker te maken om het op te sporen. Waarom staat Israël toe dat leden van de extremistische groepering van de Tempelberg een centrum voor hun activiteiten maken? Op die vraag is nog geen antwoord.

 

 

********************************
ENGLISH:

In the days to come, The Mount of Hashem‘s House Shall stand firm above the mountains And tower above the hills; And all the nations Shall gaze on it with joy. Isaiah 2:2 (The Israel BibleTM)

By: JNS

The 15,000 Muslims who crowded into the courtyards of the Temple Mount mosques on Oct. 30 became another news story about COVID-19. But the real story was much bigger: the enormous anti-France protest near the Al-Aqsa Mosque was organized by Hizb ut-Tahrir (the Islamic Liberation Party), about which the Israeli public has heard little if anything.

There is a direct line connecting the ideology of this movement—which has already been outlawed by a number of European and Arab states—and the ideology of the throat-slashing Islamic terrorists who recently resumed activity in France. At least in terms of its goals, if not its tactics, Hizb ut-Tahrir is the twin of Al-Qaeda and the Islamic State, whose people were behind the terrorist shooting in Vienna on Nov. 2.

In eastern Jerusalem, Hizb ut-Tahrir has tens of thousands of supporters. The movement holds weekly lessons on the Temple Mount, generally on Thursdays, and has branches in Abu Dis, al-Azariya, Ramallah, al-Bira, the Old City of Jerusalem, Beit Hanina, Beit Safafa and Sur Baher, as well as one in Hebron. According to security officials, the movement has been gaining popularity in recent years. Now it turns out that its global threat has been growing as well.

The Islamic Liberation Party is not new. Since it was founded in Jerusalem in 1952 by Sheikh Taqi al-Din al-Nabhani it has been preaching the establishment of an Islamic caliphate as existed under the Islamic prophet Muhammad, which it calls “the pure period,” and the establishment of an Islamist state. The group says that the term tahrir (“liberation”) refers to a total liberation from Western cultural influence. Territorial liberation is only the second step.

Members of the movement, which also operates in Britain, Australia, Indonesia, the United States and several Arab countries, aspire to replace every national government with a global Muslim rule. In their view, the governments in Egypt, Turkey and Jordan, as well as Fatah and even Hamas, are all national in nature, and therefore obstacles in the way of the dream of a worldwide caliphate.

David Koren, a researcher at the Jerusalem Institute for Strategy and Security and a former adviser to the mayor of Jerusalem on eastern Jerusalem issues, explained that “the influence of Hizb ut-Tahrir in Jerusalem and Judea and Samaria is much wider than it appears.”

“The real question that the organization’s activity has raised for years is whether and when it will trade its dawa-based activity—strengthening religion through persuasion and preaching—with violent jihad like the recent events in France,” said Koren.

“In the Palestinian context, Hizb ut-Tahrir promotes two main issues: laying the groundwork to make al-Aqsa Mosque a future platform on which the world caliphate will eventually be declared, and challenging Jordan’s position as guardian of Islamic holy sites in Jerusalem,” he said.

In 2016, Israel’s then-Public Security Minister Gilad Erdan presented the Cabinet with a proposal to outlaw Hizb ut-Tahrir. The material given to the ministers included examples from all over the world of how Hizb ut-Tahrir was transitioning to terrorism. It included many quotes from extremists, as well as inciting sermons preaching by the movement’s people in Jerusalem.

But Israel’s Shin Bet security agency opposed outlawing the group, arguing that in Israel, the group was not making the move toward violence and terrorism, and should be allowed to operate openly to avoid it going underground, which would make it harder for the security establishment to keep tabs on its activities. Prime Minister Benjamin Netanyahu, who originally supported Erdan’s position, eventually sided with the Shin Bet.

That decision from 2016 has come at a price. Even if Hizb ut-Tahrir itself does not carry out terrorist attacks, its influence outside its own circle can and has led members of other organizations to plan or attempt terrorist acts. One example is the Islamic State cell that was exposed in the Shuafat refugee camp in October 2016. Another is a shooting attack against a bus in the Ramot neighborhood in March 2016. One of the two terrorists behind the shooting had a black Hizb ut-Tahrir flag in his car.

An earlier example was the 2013 targeted killing of three Salafi operatives from the Yatta village who were planning terrorist attacks against Israeli targets.

Even the terrorist bombing at Mike’s Place bar on the Tel Aviv beachfront in April 2003, which was executed by two terrorists who held British citizenship and in which three people were murdered, was linked to Hizb ut-Tahrir. Hamas might have claimed responsibility, but it turned out that the bombing was perpetrated by two Muslim Brits of Pakistani descent who had met in London with a sheikh identified with Hizb ut-Tahrir.

The cost of not outlawing Hizb ut-Tahrir includes accepting the content preached by the movement’s spokespeople in Jerusalem and on the Temple Mount itself. In many aspects, it resembles the content preached by Islamic extremists elsewhere in the world, including France.

The most prominent spokesman for the group in eastern Jerusalem in recent years has been Sheikh Issam Amira. Amira thinks that “the Islamic caliphate should be recreated so it can lead the armies in the war on heretics,” and that “to achieve that, the activists must work together with all Muslims and establish an Islamic state.” According to Amira, “This demands the destruction of institutions in the Islamic world, without mercy or pity toward any of those entities.”

In the past, Amira has also spoken about “enemies who believe in more than one god,” and offered them three options: to convert to Islam, pay a jizya poll tax, or “for us to seek Allah’s help in fighting them.”

Another sheikh, Nidal Siyam, who at the Oct. 30 protest spoke against France, called on “people of the nation who are loyal and work in its armies to move ahead to turn the tables on the oppressor leaders.” Incidentally, back in 2017, Siyam prayed at Al-Aqsa for “the slaughter of Europeans and Americans and our [Arab] criminal and traitorous rulers.”

“O Allah, do not leave any of them on earth … O Allah, replace with an emir of the believers,” he prayed.

The current emir of Hizb ut-Tahrir is Ata Abu Rashta, 77, a native of the Hebron area and a civil engineer by profession. Until 2003, he lived in Jordan and then moved to an unknown location after he was arrested a few times and Jordan limited his activity.

Against Crusader values

Another Hizb ut-Tahrir preacher, Ali Abu Ahmad, said recently that the response to French President Emmanuel Macron, who “supported the publication of offensive cartoons of the Prophet Muhammad,” would be to re-establish the Islamic caliphate and “the destruction of Paris to rubble by Muslim armies, led by the caliphate.” These remarks and similar ones, most of which were made on Muhammad’s birthday, align with an official statement by Hizb ut-Tahrir in Israel after the Muhammad cartoons were republished in France that called French and Western civilization “false, atheist, and perverted … hated by the true religion [Islam]” and called for jihad as a “true response to heretics.”

Shaul Bartal of the Begin-Sadat Center for Strategic Studies at Bar-Ilan University, an expert on jihadist groups, has spent much time researching Hizb ut-Tahrir and its activity in Israel. France, he explained, “is now defined by Hizb ut-Tahrir and similar groups as an enemy of Islam. The way the organization sees it, France represents Crusader values which at their core oppose the Prophet Muhammad. Islam has an obligation to oppose Crusader values and defend Islamic holy sites, including Al-Aqsa.”

Bartal said that every time Islam clashes with secular France, “it illustrates the Crusader spirit of the West for Islamic radicals. The Crusaders, who conquered the Holy Land, and now the French, are the ultimate enemy. An ordinary person sees the Crusaders as history. Hizb ut-Tahrir sees them as a reality, who must be killed. The event on the Temple Mount was just part of the picture.”

Asked what place Jews occupy in Hizb ut-Tahrir’s vision, Bartal said, “Unlike other Palestinian movements, which present the Palestinian issue as a problem with Zionism or Western colonialism, Zionism isn’t mentioned in the writings of the Islamic Liberation Party. The conflict is between Islam and the Jews. Israel is mentioned as a state of the Jews or as a Jewish entity. They view Palestine is … an inseparable part of Dar al-Islam [House of Islam] and no Jew has the right to live there.”

Bartal added that Hizb ut-Tahrir “praises terrorists and terrorist attacks and any aggressive activity against Jews. This is an organization that preaches hatred of Jews, with extensive literature against Jews and against the State of Israel and the West in general.”

Modesty patrols in alleys

A few years ago, Lt. Col. (res.) Baruch Yedid, a former adviser on Arab affairs to the IDF’s Central Command, wrote a position paper about Hizb ut-Tahrir activity in Israel. Yedid fears that the veteran “liberation” party is morphing into a jihadist group.

“No more spreading ideas in closed parlor meetings, but developing violent groups, forming ties with global jihad organizations and setting up cells and bases,” he warned.

Right now, Yedid says, the group’s main base of operations is London.

The group, he said, “is a political Islamist movement that does not recognize the laws of any nation, Arab or western, and wants to establish a religious state.”

According to Yedid, membership in the group is kept secret, and members have been hiding their activity for decades.

“The only allow in Muslim men and women who adopt the most stringent religious lifestyle. Recently, inspired by Al-Qaeda and Hamas, the group’s confidence has been growing and it isn’t taking as much care as it did to keep activities closed and secret, and members go door to door to recruit,” he said.

Yedid also talks about members of the group in eastern Jerusalem who beat young people caught consuming alcohol, or who break the Ramadan fast. In the alleyways of eastern Jerusalem and villages in the eastern half of the city, they also beat young women who are not dressed modestly enough, he said. Members of the group are the ones who beat the Egyptian foreign minister with their shoes when he visited Al-Aqsa Mosque, he added, noting that Hizb ut-Tahrir sees the Palestinian Authority, as well as Arab governments like Egypt or Jordan, as legitimate targets because of their “un-Islamic” conduct which, it feels, “delays” the establishment of an Islamic caliphate and the spread of the religion and the arrival of Judgment Day.

Hizb ut-Tahrir is active in 50 nations and has about one million registered members. Morocco, Tunisia, Jordan, Egypt, Azerbaijan and many other countries have arrested its members, and put some of them in prison. In Egypt, Turkey, China and most Arab states, the movement is banned. Germany did the same after it turned out that the mastermind behind the Sept. 11 attack, Mohammad Atta, had been influenced by Hizb ut-Tahrir’s ideology. Western observers view the group as having paved the way for Al-Qaeda.

But for now, Israel has avoided outlawing Hizb ut-Tahrir in order to make it easier for the security and defense establishment to track it. Why is Israel allowing members of the extremist group to make the Temple Mount a center for their activity? As yet, there is no answer to that question.