04 januari 2021

2021-01-04: Het regime van Iran zweert wraak op de verjaardag van Soleimani Killing - Iran Regime Vows Revenge on anniversary of Soleimani Killing

Revolutionaire Garde Gen. Qassem Soleimani (Foto: Bureau van de Iraanse Opperste Leider via AP, Dossier)

Zondag was het een jaar geleden dat generaal Qassem Soleimani, de gevreesde leider van de Quds Force in de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), werd vermoord en de Iraanse leiders hebben wraak gezworen. Het komt ook omdat Iran een kritieke fase nadert met betrekking tot de verrijking van uranium.

Door: CBN - Chris Mitchell

Soleimani werd gedood bij een drone-aanval vanuit de lucht boven Bagdad. Toen het jubileum naderde, vertelde president Hassan Rouhani zijn kabinet en de wereld dat de moord niet zonder vergelding zou plaatsvinden.

"Het martelaarschap van onze grote generaal (Soleimani) door een brute moord door Amerikaanse leiders - voornamelijk de president van de Verenigde Staten en zijn staatssecretaris - deze twee behoren tot de hoofdschuldigen van deze misdaad. Natuurlijk hadden anderen ook een rol , en onze natie zal hen niet met rust laten, ”zei Rouhani.

Andere Iraanse functionarissen wezen, tijdens een ceremonie voor Soleimani, specifiek op Amerikaanse troepen in de regio.

"Vandaag de dag hebben we geen probleem, bezorgdheid of vrees dat we in aanraking zullen komen met welke macht dan ook. We zullen onze laatste opmerkingen geven aan onze vijanden op het slagveld," zei generaal Hossein Salami, hoofdcommandant van de Revolutionaire Garde.

In het weekend leverde Israël een tweede Iron Dome-antiraketbatterij aan het Amerikaanse leger. Als blijk van machtsvertoon vlogen vijf Amerikaanse B-52 strategische bommenwerpers over de Perzische Golf om mogelijke aanvallen af te schrikken.

The Times of Israel meldde dat de IDF zich voorbereidt op een mogelijke aanval van door Iran gesteunde milities in Irak of Jemen.

Op nucleair gebied informeerde Iran de VN, dat het uranium zou gaan verrijken tot 20% in zijn Fordo-faciliteit.Daarmee is Iran een stap verwijderd van het creëren van uranium dat geschikt is voor wapens.

"We staan als soldaten klaar met onze vingers aan de trekker. De commandant hoeft slechts het bevel te geven en we schieten. We zijn hier klaar voor en zullen zo snel mogelijk [20% verrijkt uranium] produceren ”, zegt Ali Akbar Salehi, hoofd van de Iraanse Atomic Energy Organization.

Een decennium geleden heeft het Iraanse besluit van uranium verrijking  bijna een Israëlische aanval op Iraanse nucleaire faciliteiten uitgelokt.***************************
ENGLISH:

Revolutionaire Garde Gen. Qassem Soleimani (Foto: Bureau van de Iraanse Opperste Leider via AP, Dossier)

Sunday marked the one-year anniversary of the January 3rd 2020, killing of General Qassem Soleimani, the feared leader of Quds Force in the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), Iran's leaders are vowed revenge. It also comes as Iran approaches a critical stage in enriching uranium.

By: CBN - Chris Mitchell

Soleimani was killed in a drone strike over the skies of Baghdad. As the anniversary neared, President Hassan Rouhani told his cabinet and the world the killing would not go without retaliation.

"The martyrdom of our great general (Soleimani) in a brutal assassination by American officials - mainly the president of the United States and his Secretary of State - these two are among the main culprits of this crime. Of course, others had a role too , and our nation will not leave them alone, ”Rouhani said.

Other Iranian officials at a ceremony for Soleimani pointed specifically at U.S. troops in the region. 

“Today, we have no problem, concern of apprehension in encountering any powers. We will give our final words to our enemies in the battlefield,” said General Hossein Salami, Chief Commander of the Revolutionary Guard.

Over the weekend, Israel delivered a second Iron Dome anti-missile battery to the US army.  In a show of strength, five American B-52 strategic bombers flew over the Persian Gulf to deter any potential attacks. 

The Times of Israel reported the IDF is preparing for a potential strike by Iranian backed militias in Iraq or Yemen. 

On the nuclear front, Iran also informed the UN it would begin enriching uranium to 20% at its Fordo facility.  That puts Iran one step away from creating weapons-grade uranium. 

“We are like soldiers and our fingers are on the triggers. The commander should command and we shoot. We are ready for this and will produce [20% enriched uranium] as soon as possible,” said Ali Akbar Salehi, Head of Iran’s Atomic Energy Organization.

A decade ago, Iran's decision to pursue that percentage of enrichment nearly provoked an Israeli strike on its nuclear facilities.