09 februari 2021

2021-02-09: De VAE heeft de hulp aan Palestijnen massaal afgebouwd na normalisatie met Israël - The UAE has massively reduced aid to Palestinians after normalization with Israel

Nederlands - English

NEDERLANDS:

De Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hebben de financiering voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen aanzienlijk teruggeschroefd na hun normalisatie met Israël, in mogelijke ‘wraak’ voor de bittere veroordeling van het akkoord door de Palestijnen, meldde Channel 12-nieuws vrijdag.

Onder verwijzing naar het Center for Near East Policy Research, een Israëlische ngo, zei het netwerk dat hoewel de VAE het United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) in 2018 $ 53 miljoen en $ 51 miljoen in 2019 stuurde, het het agentschap slechts $ 1 miljoen in 2020 heeft bijgedragen aan het agentschap. UNRWA bevestigde de gegevens aan Channel 12.

Het rapport zei dat ook Bahrein de fondsen had bezuinigd, maar gaf geen cijfers. De vorig najaar ondertekende normalisatieovereenkomsten maakten de Palestijnen woedend, die hen veroordeelden als een ‘mes in de rug’ en een ‘verraad’ van de Palestijnse zaak.

De Palestijnse ambassadeurs in de Emiraten en Bahrein werden teruggeroepen in respectievelijk augustus en september, in de onmiddellijke nasleep van de aankondiging van de Golfstaten dat ze de banden met Israël normaliseerden, om ze vervolgens in november stilletjes terug te sturen.

Onder voormalig president Donald Trump stopten de Verenigde Staten ook hun steun aan UNRWA, waardoor het een verwacht jaarlijks tekort van $ 200 miljoen zou hebben.

Biden snelt Abbas ter hulp
In januari zei Washington’s interim VN-gezant, Richard Mills, dat president Joe Biden van plan is “Amerikaanse hulpprogramma’s te herstellen die economische ontwikkeling en humanitaire hulp voor het Palestijnse volk ondersteunen”, zonder de UNRWA te noemen.

"Heb je meer geld nodig, kerel?
Het komt er weer aan!"  


Bronnen: Brabosh:
 naar een artikel “UAE massively cut aid to Palestinians after normalization with Israel” van 5 februari 2021 op de site van The Times of Israel


************************
ENGLISH:

The United Arab Emirates and Bahrain have significantly scaled back funding for the UN agency for Palestinian refugees following their normalization with Israel, in possible "revenge" for the bitter condemnation of the deal by the Palestinians, Channel 12 news reported Friday.

 Citing the Center for Near East Policy Research, an Israeli NGO, the network said that although the UAE sent the United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) $ 53 million in 2018 and $ 51 million in 2019, it only sent the agency $ 1 million in 2020 contributed to the agency. 

UNRWA confirmed the data to Channel 12. The report said Bahrain had also cut funds, but did not provide figures.

 The normalization agreements signed last fall infuriated the Palestinians, who condemned them as a "knife in the back" and a "treason" of the Palestinian cause. Palestinian ambassadors to the Emirates and Bahrain were recalled in August and September, respectively, in the immediate aftermath of the Gulf states' announcement that they were normalizing ties with Israel, then quietly returning them in November.

 Under former President Donald Trump, the United States also stopped its support of UNRWA, leaving it with an expected annual deficit of $ 200 million. 

Biden rushes to Abbas's aid In January, Washington's interim UN envoy, Richard Mills, said President Joe Biden plans to "restore US aid programs that support economic development and humanitarian relief for the Palestinian people," without mentioning UNRWA.

“Do you need more money old chap? 
Here it comes again! ”