29 april 2021

2021-04-29: Regavit roept de IDF op om de aanleg van een illegale Palestijnse weg stop te zetten - Regavit calls on IDF to halt construction of illegal Palestinian road

Nederlands - English

NEDERLANDS

De Palestijnse Autoriteit heeft een nieuw illegaal pad gebaand door de Jordaanvallei en verbindt de steden Taysir en Tubas in Area B met haar netwerk van illegale Palestijnse buitenposten in Area C.

“De Palestijnse Autoriteit gaat door met het uitvoeren van haar masterplan voor territoriale aaneengeslotenheid in de Jordaanvallei, en de staat Israël blijft het toestaan”, zei de Regavim-organisatie woensdag in een verklaring.

In de afgelopen maanden heeft de Palestijnse Autoriteit enorme menselijke en financiële middelen geïnvesteerd om een nieuwe illegale weg te creëren die de grote Arabische dorpen Taysir en Tubas in Oost-Samaria verbindt met het netwerk van illegale buitenposten in de buurt van de Joodse gemeenschappen Ro’i en Beqaot en de IDF-bases van de Jordaanvallei.

Regavim zei dat het de autoriteiten al maandenlang het project volgt, documenteert en waarschuwt. Volgens gegevens van de organisatie begon de PA al in november vorig jaar met de werkzaamheden aan de illegale “krakerssnelweg” in Area C.

Palestijnse Autoriteit “Krakerssnelweg” (in 2020)

“Aanvankelijk werden bestratingsmaterialen langs de route in keurige stapels gestort; nu, slechts een paar maanden later, zijn ze met stoom gewalst tot een stevig en glad oppervlak om het autoverkeer op te vangen ”, aldus de organisatie.

De “Krakerssnelweg” van de Palestijnse Autoriteit ( in april 2021)

Regavim waarschuwde de civiele administratie en andere relevante autoriteiten in de vroege stadia van het project en eiste doortastende handhavingsmaatregelen tegen de illegale activiteit en degenen die ervoor verantwoordelijk waren.

Desalniettemin is de PA erin geslaagd om de hele weg probleemloos te stoomwalsen en weer boven water te krijgen. “Als het huidige tempo van ‘wetshandhaving’ doorzet, is er alle reden om aan te nemen dat de weg binnenkort volledig met asfalt zal worden geplaveid,” zei Regavim.

“We waarschuwden de civiele administratie en de autoriteiten en deden een beroep op hen om snelle, actieve stappen te ondernemen om verdere voortgang van het werk op de weg te voorkomen, bedoeld om de illegale bouwwerken die al op de grond zijn te ondersteunen en om de verspreide buitenposten met elkaar te verbinden tot een netwerk. en ze verbinden met de centrale dorpen van Area B, maar ze deden niets ”, zegt Eitan Melt, Regavim Field Coordinator voor Judea en Samaria.

De Palestijnse Autoriteit werkt constant aan het creëren van een aaneengesloten Palestijnse nederzetting; ze wachten niet op een inspecteur van het burgerlijk bestuur die hen tegenhoudt. Bewust of onbewust stelt de passiviteit van de handhavingsautoriteiten en de staat Israël de Palestijnse Autoriteit in staat om haar visie van territoriale aaneengeslotenheid en controle in de Jordaanvallei te verwezenlijken.

Bronnen:

naar een artikel van Hanna Levi Julian “How the Palestinian Authority Connects Illegal Outposts in Area C to Villages in Area B” van 28 april 2021 op de site van The Jewish Press
naar een artikel van Tovah Lazaroff “Regavim calls on IDF to halt construction of illegal Palestinian road” van 28 april 2021 op de site van The Jerusalem Post*************************
ENGLISH:


The Palestinian Authority has paved a new illegal path through the Jordan Valley, connecting the towns of Taysir and Tubas in Area B with its network of illegal Palestinian outposts in Area C.

"The Palestinian Authority continues to implement its master plan for territorial contiguity in the Jordan Valley, and the State of Israel continues to allow it," the Regavim organization said in a statement Wednesday.

In recent months, the Palestinian Authority has invested enormous human and financial resources to create a new illegal road connecting the large Arab villages of Taysir and Tubas in eastern Samaria to the network of illegal outposts near the Jewish communities of Ro'i and Beqaot and the IDF bases of the Jordan Valley.

Regavim said it has been tracking, documenting and alerting authorities to the project for months. According to the organization's data, the PA began work on the illegal "squatter highway" in Area C as early as last November.

Palestinian Authority "Squatter Highway" (in 2020)

"Initially, paving materials along the route were poured in neat piles; now, just a few months later, they have been steam-rolled into a solid and smooth surface to accommodate vehicular traffic, " the organization said.

The Palestinian Authority's "Cracker Highway" ( in April 2021)

Regavim warned the civil administration and other relevant authorities in the early stages of the project and demanded decisive enforcement measures against the illegal activity and those responsible for it.

Nonetheless, the PA managed to steamroll the entire road without a hitch and resurface. "If the current pace of 'law enforcement' continues, there is every reason to believe that the road will soon be completely paved with asphalt," Regavim said.

"We warned the civil administration and the authorities and appealed to them to take quick, active steps to prevent further progress of the work on the road, intended to support the illegal constructions already on the ground and to connect the scattered outposts into a network. and connect them to the central villages of Area B, but they did nothing," said Eitan Melt, Regavim Field Coordinator for Judea and Samaria.

The Palestinian Authority is constantly working to create a contiguous Palestinian settlement; they are not waiting for a civil administration inspector to stop them. Consciously or unconsciously, the inaction of the enforcement authorities and the State of Israel allows the Palestinian Authority to realize its vision of territorial contiguity and control in the Jordan Valley.

Sources:

to an article by Hanna Levi Julian "How the Palestinian Authority Connects Illegal Outposts in Area C to Villages in Area B" dated April 28, 2021 on The Jewish Press site
to an article by Tovah Lazaroff "Regavim calls on IDF to halt construction of illegal Palestinian road" dated April 28, 2021 on The Jerusalem Post site