06 mei 2021

2021-05-06: Slachtoffer van Tapuach Junction is overleden, terrorist gevangen genomen - Tapuach Junction Victim Dies, Terrorist Captured

Yehuda Guetta, z"l

Nederlands + English

NEDERLANDS:

Yehuda Guetta, 19, een van de slachtoffers van de terreuraanslag in Tapuach Junction, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. Guetta was door de terrorist in het hoofd geschoten, en artsen hebben voor zijn leven gevochten. De aankondiging werd gedaan door het Beilinson ziekenhuis.

De begrafenis zal donderdagochtend om 11 uur worden gehouden.

Door JewishPress

Drie yeshiva studenten raakten gewond bij de aanslag. Een is nog steeds in ernstige toestand. Het tweede slachtoffer werd vrijgelaten en was lichtgewond.

De IDF heeft de Arabische terrorist woensdagavond levend gevangen genomen in een gebouw in Kfar Silwad, volgens de Shabak. De terrorist werd geïdentificeerd als Muntassir Shalabi, die ook in het bezit is van het Amerikaanse staatsburgerschap.

De terrorist zal goed gecompenseerd worden door het "Pay to Slay" programma van de Palestijnse Autoriteit. Hoewel het onduidelijk is of hij het geld wel nodig heeft. Volgens berichten was Shalabi een gevestigd zakenman die geradicaliseerd raakte tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten en zich identificeert met Hamas************************
ENGLISH:

Yehuda Guetta, 19, one of the victims in the Tapuach Junction terror attack died from his wounds on Wednesday. Guetta had been shot in the head by the terrorist, and doctors have been fighting for his life. The announcement was made by Beilinson hospital.

The funeral will be held at 11 AM on Thursday morning.

By: JewishPress

Three yeshiva students were wounded in the attack. One is still in serious condition. The second victim was released and was lightly injured.

The IDF captured the Arab terrorist alive in a building in Kfar Silwad on Wednesday night, according to the Shabak. The terrorist was identified as Muntassir Shalabi, who also holds U.S. citizenship.

The terrorist will be well compensated by the Palestinian Authority’s “Pay to Slay” program. Though it is unclear if he needs the money. According to reports, Shalabi was an established businessman who became radicalized during his time in the United State and identifies with Hamas.