10 mei 2021

2021-05-10: Raketsirenes klinken in Yerushalayim, Centraal Israël - Rocket Sirens Sound in Yerushalayim, Central Israel

Raketten worden afgevuurd op Israël, gezien vanuit Gaza, maandag. (Reuters/Suhaib Salem)

YERUSHALAYIM - Raketsirenes klonken maandagmiddag laat in Yerushalayim en in Centraal-Israël, nadat Hamas Israël had bedreigd als gevolg van botsingen in Yerushalayim.

Door Hamodia - Yoni Weiss

Dit lijkt de eerste keer te zijn dat Yerushalayim het doelwit is sinds de Gaza-oorlog van 2014.

De militaire vleugel van Hamas eiste de verantwoordelijkheid op en zei dat het Yerushalayim trof als reactie op de "misdaden en agressie van Israël in de Heilige Stad, en zijn intimidatie van onze mensen in Sheikh Jarrah en de Al-Aqsa Moskee."

"Dit is een boodschap die de vijand goed moet begrijpen," zei een woordvoerder van de Izz al-Din al-Qassam Brigades.

Eerder op maandag stuurde de IDF versterkingen, sloot wegen af en stelde haar grootste oefening in haar geschiedenis uit naar aanleiding van de huidige spanningen in Yerushalayim en de Gazastrook. Bovendien hebben Ashkelon en Kiryat Melachi naar verluidt besloten om bomschuilkelders te openen, ondanks geen officieel bevel van het Thuisfrontcommando om dit te doen.**************************
ENGLISH:

Rockets are launched into Israel, as seen from Gaza, Monday. (Reuters/Suhaib Salem)

YERUSHALAYIM - Rocket sirens sounded in Yerushalayim and in central Israel late Monday afternoon, after Hamas threatened Israel due to clashes in Yerushalayim.

By Hamodia - Yoni Weiss

This appears to be the first time that Yerushalayim has been targeted since the 2014 Gaza war.

The Hamas’ military wing claimed responsibility and said that it struck Yerushalayim in response to Israel’s “crimes and aggression in the Holy City, and its harassment of our people in Sheikh Jarrah and Al-Aqsa Mosque.”

“This is a message that the enemy should understand well,” said a spokesperson for the Izz al-Din al-Qassam Brigades.

Earlier on Monday, the IDF sent reinforcements, closed roads and postponed its largest drill in its history following the current tensions in Yerushalayim and the Gaza Strip. Additionally, Ashkelon and Kiryat Melachi reportedly decided to open bomb shelters, despite no official order from Home Front Command to do so.