09 juni 2021

2021-06-09: VIDEO: Grote brand in heuvels van Jeruzalem breidt zich verder uit en bedreigt naburige steden - Large fire in Jerusalem hills continues to spread, threatening nearby towns

Nederlands + English

NEDERLANDS:

De brand, die uitbrak in de buurt van Neve Ilan, heeft zich uitgebreid tot de buitenwijken van de hoofdstad en bedreigt naburige steden.

Door: ArutzSheva7

Twee bosbranden die woensdag uitbraken in de buurt van Neve Ilan en Abu Gosh aan de rand van Jeruzalem, bedreigen nu de stad Abu Gosh en de Yad Hashmona Kibboets ten westen van de hoofdstad. Vier blusvliegtuigen helpen bij de bluswerkzaamheden en nog eens 21 teams zijn ter plaatse.

De snelweg 425 tussen Tel Aviv en Jeruzalem is geblokkeerd in de richting van Netaf, terwijl de weg Kfar Adar - Ma'aleh Hahamisha in beide richtingen is afgesloten.

Bewoners van Abu Ghosh en Yad Hashmona worden geƫvacueerd uit het gebied.

De politie is begonnen met de evacuatie van bewoners uit hun huizen in de kibboets van Ma'ale HaHamisha.

Een aantal branden werd gemeld in het hele land tijdens het weekend, met branden van Bat Ayin in Gush Etzion tot Hatzor in het Noorden. Een brand in Tzur Hadassah, 12 kilometer ten zuidwesten van Jeruzalem, brandde meer dan 12 hectare land af, waardoor honderden gezinnen gedwongen werden het gebied te verlaten.

De Israƫlische Spoorwegen meldden dat als gevolg van een brand in de nabijheid van de spoorlijn in het Sha'ar HaGai gebied, treinritten van Ben Gurion Airport en Jeruzalem's Yitzhak Navon stations tijdelijk buiten dienst zijn.

********************************************


********************************************
ENGLISH:

The blaze, which broke out near Neve Ilan, has spread to the outskirts of the capital and is threatening nearby towns.

By: ArutzSheva7

Two wildfires that broke out near Neve Ilan and Abu Gosh on the outskirts of Jerusalem Wednesday are now threatening the town of Abu Gosh and Yad Hashmona Kibbutz west of the capital. Firefighting crews are working to extinguish the flames, with four firefighting planes assisting with the effort and an additional 21 teams headed to the scene.

The 425 highway connecting Tel Aviv to Jerusalem has been blocked in the direction of Netaf, while the Kfar Adar - Ma'aleh Hahamisha road has been closed in both directions.

Residents of Abu Ghosh and Yad Hashmona are being evacuated from the area.

Police have begun evacuating residents from their homes in the kibbutz of Ma'ale HaHamisha.

A number of blazes were reported across the country over the weekend, with blazes from Bat Ayin in Gush Etzion to Hatzor in the North. A fire in Tzur Hadassah, 12 kilometers southwest of Jerusalem, burned down over 12 acres of land, forcing hundreds of families to leave the area.

Israel Railways reported that due to a blaze in the vicinity of the railroad in the Sha'ar HaGai area, train rides from Ben Gurion Airport and Jerusalem's Yitzhak Navon stations are temporarily out of service.