16 juni 2021

2021-06-16: Gazaanse brandbommen veroorzaken voor tweede opeenvolgende dag branden in Zuid-Israël -Gaza arson balloons spark fires in southern Israel for second straight day

Brandweerlieden proberen een brand in het Simhoni-bos te onderscheiden die is veroorzaakt door brandbommen die door Palestijnse terroristen naar Zuid-Israël zijn gestuurd

Nederlands + English

NEDERLANDS:

Aanvallen met brandbommenballonnen gingen woensdag door nadat de IDF 's nachts doelen in de Gazastrook had getroffen

Door i24News

Brandstichtende ballonnen gelanceerd vanuit Gaza hebben woensdag voor de tweede opeenvolgende dag branden aangewakkerd in het zuiden van Israël met een totaal van vier branden veroorzaakt door brandgevaarlijke ballonnen, volgens de brandweer- en reddingsdiensten voor het zuidelijke district van Israël.

De brandweer meldde dat alle branden zich bevonden in het gebied van de Regionale Raad Eshkol in doornige velden en dat de branden klein en niet gevaarlijk waren.

Terroristen uit Gaza gingen woensdag door met het lanceren van brandbom ballonnen op Israëlisch grondgebied, ondanks het feit dat de Israel Defense Forces (IDF) begin woensdag doelen in de Gazastrook aanviel met luchtaanvallen als reactie op de brandstichtende ballonlanceringen vanuit Gaza van dinsdag die een reeks branden veroorzaakten in het zuiden van Israël.

 IDF zei dat verschillende Hamas-locaties in Khan Younis en Gaza-stad trof, waarbij het leger waarschuwt dat het voorbereid is op alle scenario's, met inbegrip van hervatte vijandelijkheden met terroristische organisaties in Gaza, zoals Hamas, die de touwtjes in handen heeft in het Palestijnse gebied.

De brandstichtende ballonnen veroorzaakten dinsdag meer dan een dozijn branden in zuidelijk Israëlisch landbouwgebied.

Hamas en de Islamitische Jihad dreigden met een hervatting van de vijandelijkheden als de Jeruzalem-vlaggenmars van dinsdag door zou gaan, maar er werd gemeld dat de in Gaza gevestigde terreurgroepen niet uit waren op een escalatie.


**********************`
ENGLISH:

Firefighters try to distinguish a fire in the Simhoni forest caused by incendiary ballons sent by Palestinian terrorists into southern Israel

Incendiary balloon attacks continued Wednesday after the IDF struck targets in the Gaza Strip overnight

By i24News

Arson balloons launched from Gaza sparked fires in southern Israel for the second straight day on Wednesday with a total of four blazes caused by incendiary balloons, according to Fire and Rescue services for Israel's southern district.

The fire services reported that all of the fires were located in the Eshkol Regional Council area in thorny fields and that the fires were small and not dangerous.

Gaza-based terrorists continued launching arson balloons Wednesday into Israeli territory despite the Israel Defense Forces (IDF) attacking targets in the Gaza Strip with airstrikes early Wednesday in response to Tuesday's incendiary balloon launches from Gaza that caused a series of fires in southern Israel.

The IDF said it hit several Hamas locations in Khan Younis and Gaza City with the military warning it is prepared for all scenarios, including resumed hostilities with Gaza terrorist organizations such as Hamas, which is in control in the Palestinian territory.

The arson balloons caused more than a dozen fires across southern Israeli farmland on Tuesday.

Hamas and Islamic Jihad threatened a return to hostilities if Tuesday's Jerusalem flag march proceeded but it was reported that the Gaza-based terrorist groups did not seek an escalation.