17 juni 2021

2021-06-17: Israël bestookt Gaza-terroristen als vergelding voor derde opeenvolgende dag van aanslagen met brandballonnen - Israel targets Gaza terrorists in retaliation for third straight d

Minstens 8 branden ontstaan door brandbommen gelanceerd door Gazaanse terroristen

Door i24News - 22.35

De Israëlische Verdedigingstroepen (IDF) hebben voorposten van Palestijnse terroristen in de Gazastrook onder vuur genomen, nadat de zuidelijke regio van het land donderdag voor de derde dag op rij werd onderworpen aan een spervuur van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de enclave.

De autoriteiten meldden dat gedurende de dag ten minste acht branden uitbraken in de buurt van Israëlische gemeenschappen die grenzen aan de grens met Gaza.

De luchtaanvallen op de Palestijnse enclave eerder deze week waren de eerste onder de nieuwe Israëlische regering onder leiding van Naftali Bennett, wiens ideologisch ongelijksoortige coalitie op zondag de lang zittende premier Benjamin Netanyahu heeft verdreven.

"Gevechtsvliegtuigen vielen militaire complexen van Hamas aan die dienden als kampen en ontmoetingsplaatsen voor terroristen in de Khan Yunis en Gaza Brigades. Terroristische activiteiten waren duidelijk te zien in de aangevallen complexen," zei de IDF in een verklaring.******************************
ENGLISH:

At least 8 fires started by airborne devices launched by Gazan terrorists

By: i24News - 22.35

Israel Defense Forces (IDF) targeted outposts of Palestinian terrorists in the Gaza Strip, after the country's southern region was subjected to a barrage of incendiary balloons from the enclave for the third day in a row on Thursday.

Authorities reported at least eight fires breaking out throughout the day near Israeli communities adjacent to the Gaza border.

The air strikes on the Palestinian enclave earlier this week were the first under Israel's new government headed by Naftali Bennett, whose ideologically disparate coalition on Sunday ousted long-serving prime minister Benjamin Netanyahu.

"Fighter jets attacked Hamas military complexes that served as camps and meeting places for terrorist operatives in the Khan Yunis and Gaza Brigades. Terrorist activity was clearly seen in the attacked compounds,” the IDF said in a statement.