19 juli 2021

2021-07-19: Verenigde Arabische Emiraten opent ambassade in Tel Aviv - United Arab Emirates opens embassy in Tel Aviv

De Israëlische president Isaac Herzog en de ambassadeur van de VAE in Israël Mohamed Al Khaja knippen het lint door van de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Tel Aviv, 14 juli 2021. Foto door Miriam Alster/Flash90

Nederlands + English

NEDERLANDS:

De Israëlische ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten werd op 14 juli formeel ingehuldigd met een ceremoniële lintknip door de VAE-ambassadeur in Israël Mohamed Al Khaja en de Israëlische president Isaac Herzog.

Door: Israel21c - Abigail Klein Leichman

Al Khaja merkte op dat de twee landen in september vorig jaar in Washington de Abraham-akkoorden hebben ondertekend "met een visie van waardigheid, welvaart en vrede voor de twee volkeren. Het is tijd voor nieuwe benaderingen en denkwijzen om een nieuw en beter pad uit te stippelen voor de toekomst van de regio."

"Het is onze hoop dat de opening van de VAE-ambassade in Tel Aviv een belangrijke mijlpaal zal markeren in de groeiende relatie tussen onze twee landen en tussen de volkeren van de VAE en Israël," zei hij.

De nieuwe ambassade is gehuisvest in het gebouw van de beurs van Tel Aviv, waar de Israëlische en Emirati hoogwaardigheidsbekleders gezamenlijk de bel luidden voor de opening van de handel voor die dag. TASE had buiten een Emirati-vlag wapperen naast zijn banier en de Israëlische vlag.

Ceremonie op Tel Aviv Stock Exchange werd geprezen als 'weer een historisch moment op de vredestrein'.

"Het zou een verre droom zijn geweest om de Emirati-vlag in de lucht van Tel Aviv te zien hangen. Vandaag is het werkelijkheid geworden," zei Herzog.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken begroette de opening van de ambassade als "een nieuw historisch moment op de vredestrein".

Eerder op de dag kwam de VAE-minister voor Voedsel- en Waterzekerheid Mariam Al-Muhairi naar de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem om een partnerschap voor onderzoek en innovatie op het gebied van voedsel- en agrotechnologie te bevorderen.

Deze ontmoeting was het eerste officiële bezoek van een hoge ambtenaar van de VAE aan een Israëlische academische instelling sinds de aankondiging van de akkoorden van Abraham.


*********************************
ENGLISH:

Israeli President Isaac Herzog and UAE Ambassador to Israel Mohamed Al Khaja cutting the ribbon on the United Arab Emirates embassy in Tel Aviv, July 14, 2021. Photo by Miriam Alster/Flash90

The United Arab Emirates’ Israeli Embassy was formally inaugurated on July 14 with a ceremonial ribbon-cutting by UAE Ambassador to Israel Mohamed Al Khaja and Israeli President Isaac Herzog.

By: Israel21c - Abigail Klein Leichman

Al Khaja noted that the two countries signed the Abraham Accords in Washington last September “with a vision of dignity, prosperity and peace for the two peoples. It is time for new approaches and thinking to set a new and better path for the future of the region.”

“It is our hope that the opening of the UAE Embassy in Tel Aviv will mark an important milestone in the growing relationship between our two countries and between the peoples of the UAE and Israel,” he said.

The new embassy is housed in the Tel Aviv Stock Exchange building, where the Israeli and Emirati dignitaries jointly rang the bell opening trading for the day. TASE had an Emirati flag flying outside next to its banner and the Israeli flag.

Ceremony at Tel Aviv Stock Exchange hailed as ‘another historic moment on the peace train.’

“To see the Emirati flag in the skies of Tel Aviv would have seemed a distant dream. Today it is a reality,” Herzog said.

Israel’s Foreign Ministry hailed the embassy opening as “another historic moment on the peace train.”

Earlier in the day, UAE Minister for Food and Water Security Mariam Al-Muhairi came to the Hebrew University of Jerusalem to promote a food-tech and ag-tech research and innovation partnership.

This meeting marked the first official visit of a senior UAE government official to an Israeli academic institution since the announcement of the Abraham Accords.